2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Önálló társasággá szerveződött a Sportcentrum
Önálló társasággá szerveződött a Sportcentrum

Önálló társasággá szerveződött a Sportcentrum

Önálló társasággá szerveződött a SportcentrumAlkalmassá válhat szélesebb körű integrációra

Ez év július 1-től önállósodott a tiszaújvárosi Sportcentrum. Leválva a Tiszaszolg 2004 Kft-ről, Sport-Park Nonprofit Kft néven működik tovább. Az csökkentheti, vagy növelheti az eddig elért sikeres szolgáltatásait a „volt” üzletágnak? Kevesebb vagy többletmunkát végez(het) a jövőben a Kft?- kérdeztük Gál Csaba ügyvezető igazgatótót.

/Gál Csaba: A kft alkalmassá válhat szélesebb körű egységesítésre/

– Az év elején még a Tiszaszolg 2004 Kft. üzletágaként működtek, s ma már önálló Kft- ként folytatják…

Ebben az esztendőben július 1-től önállóan működő gazdasági társaságként üzemel a Sportcentrum. Sport-Park Nonprofit Kft. néven, és üzemeltetési szerződés keretében üzemeltetjük a Városi Tanuszodát.

Tiszaújváros Önkormányzatának, mint tulajdonosnak több teljesen érthető és észszerű indoka is volt, amelyek a kiszervezés mellett szóltak. Az a fajta szolgáltatás, amelyet a Sportcentrum végez, illetve végzett, messze nem tartozott a TiszaSzolg Kft. fő tevékenységi körébe. Így fontos szempont volt, hogy a szétválással mindkét társaság saját területén a tevékenységének megfelelő szervezeti struktúrát alakíthat ki.

Fontos indok volt az is, hogy tisztán és reálisan meghatározható legyen annak a szolgáltatásnak az értéke, amelyet a Sportcentrum nyújt a város számára. Ehhez szükséges a valós költségek bemutatása és ennek ismeretében lehet a finanszírozás pontos mértékét meghatározni. Az önálló működéssel lehetőség nyílik a nagyobb mértékű tulajdonosi kontrollra, mindkét társaság esetében. Véleményem szerint ezután a cégek rugalmasabban és a tulajdonos számára sokkal áttekinthetőbben tudnak működni.

Tiszaújváros Önkormányzata működési formaként a Nonprofit korlátolt felelősségű társasági formát választotta, melynek több előnye van. Ebben a vállalkozási formában lehetőség van Nonprofit és üzleti célú tevékenységre is. Közhasznú tevékenységet végezhet, adókedvezményeket vehet igénybe, a támogatók adókedvezményben részesülhetnek, alkalmas lehet széles körű integráció megvalósítására, amely lehet szakmai, de akár üzleti is.

– Az önállóság befolyásolja- e eddigi jól kiépített kapcsolat rendszerüket? Várható- e valamilyen változás a működés területén?

Természetesen a két társaság között ezután is folyamatos és szoros kapcsolat lesz, hiszen a Sport-Park sok a TiszaSzolg 2004 Kft. által biztosított szolgáltatást vesz igénybe. Ugyanakkor a Sportcentrum létesítményei, rendezvényei kiváló lehetőséget biztosítanak például a Termálfürdő, Termál Hotel, Kemping szolgáltatásainak népszerűsítésére.

Ki kell használni az elmúlt években kiépített kapcsolati tőkét, és minél több edzőtábort, nemzetközi sporteseményt, céges rendezvényt kell idecsábítanunk.

Elképzeléseink szerint a Tanuszoda az elkövetkezendő időben kifejezetten azt a célt fogja szolgálni, amire létrehozták, az iskolai tanórai és tanórán kívüli, valamint óvodai úszásoktatásokra. Egész nyáron azon dolgoztunk, hogy a legjobb körülmények között fogadhassuk mind az óvodás, mind az általános és középiskolás gyerekeket.

Úgy gondolom ebben a formában a Sport- Park Nonprofit Kft. sikeresen működtethető, leginkább a városi sportegyesületek, a diáksport, a szabadidő sportolók szempontjából.

– Az önállóság mennyire változtatta meg eddigi „megszokott” munkájukat?

Legfőbb feladatunk, hogy városunk sportegyesületeinek, diáksportolóinak igényeit a lehető legjobb, legszínvonalasabb módon szolgáljuk ki. Szeretnénk a korábbiakhoz képest sokkal

több lehetőséget, kínálatot biztosítani a szabadidő sportolók számára, azoknak, akik egészségük megóvása érdekében szeretnének sportolni, mozogni. Ennek érdekében már az utóbbi időben is sokat tettünk, hiszen számos létesítményünket látogathatják, és látogatják is Tiszaújváros lakói. Sok térítésmentesen is használható (atlétika futópálya, füves labdarúgó pálya, streetball pálya, strandröplabda pálya, görkorcsolya-gördeszka pálya, stb.). A térítéssel igénybe vehetőket is kedvezményesen használhatják a sportolni vágyók. Az uszodánkat, a teniszpályáinkat a megye számos városából látogatják, mert az elfogadható áron kívül mindig tiszta, rendezett környezetet találnak és udvarias szolgálatkész kiszolgálásban részesülnek.

Az eddigiekhez hasonlóan nem csak a létesítményeinket bocsátjuk rendelkezésre, hanem mi magunk is igyekszünk szabadidősport rendezvényeket szervezni, lebonyolítani. Meghirdettük a szabadtéri kispályás labdarúgó bajnokságot, októbertől kezdve több hónapon át bonyolítjuk

a városi teremlabdarúgó bajnokságot, strandröplabda, streetball tornákat szervezünk. Itt is szeretném felhívni a városlakók figyelmét, hogy rendezvényeinkről, szolgáltatásainkról folyamatos információt kaphatnak megújuló honlapunkon, melynek elérhetősége a következő: www.sportpark.tujvaros.hu

                                                                                                                            

Fekete Béla

 

Önálló társasággá szerveződött a Sportcentrum
/Új feladat, a városi Tanuszoda üzemeltetése/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…