2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
Lónyugtatókkal fogták meg a drogkereskedőket a vámosok

Lónyugtatókkal fogták meg a drogkereskedőket a vámosok

Lónyugtatókkal fogták meg a drogkereskedőket a vámosokÖtven, kábítószer tartalmú ló nyugtatóval fogtak meg két huszonéves drogkereskedőt a vámosok Sátoraljaújhelyen. A több, mint 3 millió forint értékű árut Szlovákiában egy állatorvostól vásárolták a sárospataki férfiak. Vallomásukban elmondták: máskor is hoztak már át a határon lónyugtatókat, amit később kábítószer fogyasztóknak értékesítettek. Mindkét férfit őrizetbe vették. Ellenük kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás.

A határ után néhány kilométerrel, Sátoraljaújhely főútján állították meg a Vám- és Pénzügyőrség járőrszolgálatának munkatársai a kábítószer-kereskedők autóját. A hátsó ülésen egy nejlonzacskóba csomagolva szállította a 24 és 25 férfi az állatgyógyszereket. Összesen 50 darab 50 ml-es Narketin 10 elnevezésű lónyugtató került elő a dobozból. Ezek kábítószer tartalmú, ketamin hatóanyaggal rendelkező gyógyszerek, ezért vénykötelesek. A feketepiacon gyakran értékesítik drogfogyasztóknak. A két férfit őrizetbe vették a vámosok. Kiderült, mindkét huszonéves volt már büntetve. Egyikük nemrégiben éppen kábítószerrel való visszaélés miatt kapott börtönbüntetést. Az ítélet végrehajtását azonban 6 hónapra felfüggesztette a bíróság. Ez október 16.-án járt volna le.

A kihallgatáson egyikük részletes beismerő vallomást tett. A férfi – aki maga is kábítószer fogyasztó – elmondta: a ketamin tartalmú állatgyógyászatban használt folyadékokat október 1-jén este vette át egy állatorvostól Szlovákiában. A lónyugtatókat barátja rendelte meg az orvostól. Miután átvette az árut, gyalog indult el vele Magyarországra a kis határátkelőn keresztül. Mindez idő alatt a társa a határ után az autóban várakozott. Miután megérkezett hozzá az áruval, azonnal bepattantak a szlovák rendszámú autóba és elindultak Sárospatak felé. Néhány száz méter megtétele után azonban elfogták őket a vámosok.

A két férfinak nem ez volt az első szállítmánya. Augusztus végén hasonló módon hoztak be Magyarországra 25 üveg, szintén ketamin tartalmú folyadékot. Egyikük vallomásában megerősítette: azzal a céllal csempészték be az állatgyógyszereket, hogy eladják azokat kábítószer fogyasztóknak.

 

Varga Zoltán, VPÉMRP
 
Lónyugtatókkal fogták meg a drogkereskedőket a vámosok Lónyugtatókkal fogták meg a drogkereskedőket a vámosok

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…