2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Ötszáz harcos a karate világbajnokságon

Ötszáz harcos a karate világbajnokságon

Ötszáz harcos a karate világbajnokságonA világ legnagyobb kyokushin karate sporteseményének adott otthont a hétvégén a Papp László Sportaréna.A versenyre ötszáz harcos nevezett a világ minden tájáról.
A torna második napjának végéhez közeledve egyre nőtt a feszültség a küzdőpástokon és a nézőtéren egyaránt, hiszen az egyenes kieséses rendszerben egyre ritkult a mezőny és bizony nagy nevek is búcsúzásra kényszerültek. Kívülálló számára felfoghatatlan keménységű összecsapások zajlottak – mindez minimális védőfelszereléssel és egymás felé mutatott nagy-nagy tisztelettel. Gyakran láthattunk hatalmas kiütéseket, vérző végtagokat, látványos-, a fizika törvényeit szinte meghazudtoló mozdulatsorokat. A vasárnapi elődöntőkre viszont továbblépett három férfi és három női versenyzőnk – óriási fegyvertényt végrehajtva ebben a bombaerős mezőnyben.
   Szepesi Csenge és Rózsa Gábor aranyérmes lett a kyokushin karatésok budapesti világbajnokságán, míg Zatykó Zita és Pető Krisztián bronzérmesként fejezte be küzdelmét vasárnap este. Szepesi a 65 kg-ban, míg Rózsa a 70 kilósok között jutott be kumitében (küzdelem) a késő esti fináléba, ahol aztán mindketten nyerni is tudtak.  Zatykó vb-harmadik helye a plusz 65, Petőé pedig a 70 kilogrammban született meg.  Paksi Lóránt a 90, Ábrahám Edit a 65 kilósok küzdelmében lett negyedik, a formagyakorlatokban pedig Tóth Attila bizonyult a legjobb magyarnak ugyancsak 4. helyezésével.

Fotó: Folly Károly www.fkphoto.hu
 
 Ötszáz harcos a karate világbajnokságon Ötszáz harcos a karate világbajnokságon
Ötszáz harcos a karate világbajnokságon Ötszáz harcos a karate világbajnokságon

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek