2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hétvégén megkezdődik a síszezon itthon és Ausztriában

Hétvégén megkezdődik a síszezon itthon és Ausztriában

Péntektől újabb 25-30 cm friss hó érkezik az osztrák hegyekbe, amelynek köszönhetően a hétvégétől már számos síterepen síelhetünk Ausztriában. Nem csak Ausztriában készülnek a síterepek, hazánkban, Eplényben is megkezdik a hóágyúzást, hogy vasárnap a tanulópályán a gyerekek is élvezhessék a novemberi havat.

Rengeteg magyar télisportrajongó várja már az első igazi havas hétvégét és sokan indulnak Ausztriába, hogy minél hamarabb lécre állhassanak az idén. Az utazásnál nem árt az óvatosság, Ausztriában kötelező a téli gumi és ajánlott a hólánc, és készüljünk fel arra, hogy péntek délelőttől szombat reggeli folyamatos havazásra számíthatunk a sógoroknál. A havazás a nyugati országrészben kezdődik majd és fokozatosan terjed át az ország középső és déli részeire. A várható hó mennyisége is arányosan változik, Tirolban 10-15 cm, Salzburg tartományban 20 cm, a szlovén-osztrák határon akár 30 cm friss hó eshet az első adventi hétvégén.

A hétvége legjobb választásának a Ski amadé régió ígérkezik, itt egymáshoz közel számos síterep (pl. Schladming, Flachau, Sportgastein, vagy Grossarltal) tart nyitva. Valószínűleg sokan indulnak majd Obertauern vagy Zell am See környékére is. A megérkező havazás és az állandóan üzemelő hóágyúk miatt újabb és újabb síterepek nyithatnak ki, a hétvégén üzemelő osztrák síterepek listáját a www.sielok.hu webportál folyamatosan frissíti.

Szerda este már Magyarországon is havazott, de komolyabb ízelítőt hétvégén kaphatunk belőle a hazai hegyeinkben. A Bakonyban található Eplény síterepe is megkezdi pénteken a hóágyúzást, valószínűleg vasárnap reggel a tanulópálya már síelőket fogadhat. A Mátrában is havazhat, Kékestetőn vasárnap délután a Csík zenekar ad koncertet, Mátraszentistvánban pedig hétvégén üzemelik be a frissen érkezett hat darab, hatalmas teljesítményű hóágyút.

 

Forrás:  www.sielok.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek