2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 385 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Győzelemmel kezdett Miskolcon a világbajnok

Győzelemmel kezdett Miskolcon a világbajnok

A görögök ellen aratott magabiztos győzelemmel kezdte meg a férfi vízilabda Világliga B-csoportos selejtezőjét november 12-én, kedden este, Miskolcon Magyarország aktuális világbajnok csapata.
A Kemény Dénes Városi Sportuszodában óriási érdeklődés mellett rendezték meg a Magyarország-Görögország találkozót, melynek kiváló felvezetése volt a  16-11-es miskolci sikerrel véget ért PannErgy-MVLC- Nagyvárad  nemzetközi mérkőzés.
A nyári barcelonai világbajnokság után első hivatalos tétmeccsét Miskolcon játszó magyar együttest már az ünnepélyes bevonulásnál fantasztikus hangulat fogadta, így a  játékosok, vezetők, köztük dr. Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke, igazán otthon érezhették magukat.  A himnuszok meghallgatása után „Hajrá magyarok!” – csatakiállításhoz hajoltak össze a mieink, hogy pár másodperc múlva ők vezethessék az első támadást.  A gyors felúszás után azonban nem jött össze a gólok sorának megnyitása. A másik oldalon Nagy Viktor háromból három bravúr-védéssel jelezte, ezen az estén sem lesz könnyű bevenni a hálóját.
A 6. percben, emberelőnyös helyzetből Hárai Balázs kezdte meg a gólgyártást, 1-0. Az utolsó percben ötmétereshez jutottak a görögök. Christos Afroudakis némi szerencsével, de értékesítette a büntetőt, 1-1. A negyed utolsó másodperceire időt kért Benedek Tibor, hogy rendezze kicsit a sorokat, illetve egyeztesse a zsűrivel a még hátralevő időt.
A II. negyed kimaradt magyar helyzetekkel és egy emberfóros hellén találattal kezdődött, melyet Afroudakis  jegyzett, 1-2. Az ellentámadásból a 3. percben Varga Dénes válaszolt villámgyorsan, 2-2. Az ismételt görög vezetést Nagy Viktor hiúsította meg. A játékrész felénél nem tudtak élni a rendelkezésükre álló támadó idővel a vendégek, így fordulhattak a mieink, és ha már a görög kapu előtt jártak, három perccel a nagy szünet előtt Hosnyánszky Norbert is feliratkozott a góllövőlistára, 3-2.  Néhány másodperc elteltével Varga Dániel büntetőjével már 4-2-re alakult az állás. Varga Dénes közvetlenül a nagy szünet előtt használt ki egy emberelőnyt, így 5-2-vel cserélhettek térfelet az együttesek.
A térfélcsere után kimaradt magyar helyzettel folytatódott a találkozó, melyet hamar „megbüntettek” a görögök, magyar kiállítás után Ioannis Delakas volt eredményes, 5-3.  Az ellentámadásból Bedő Krisztián a 3. percben vette be az ellenfél hálóját, 6-3. Némi tusakodás után az 5. percben Hárai Balázs harcolt ki egy büntetőt, melyet Vámos Márton magabiztosan értékesített, 7-3. Erre az időszakra tudatosította ellenfelében a magyar csapat, hogy számukra  ezen az estén, mint legutóbb a barcelonai világbajnokság negyeddöntőjében (9-3), sem teremhet babér.
Az utolsó ráúszásnál a görögök bizonyultak szemfülesebbnek, így ők indíthatták az első támadást és Mourikis Konstatntinos révén zárkóztak is egy kicsit, 7-4. A 2. percben Bedő centerből állította vissza az addigi különbséget, 8-4. Némi huzavona után, a 3. percben ötmétereshez jutottak a görögök, de Nagy Viktor ismét lehúzta a rolót.  Az újabb támadásnál  Emmanouil Mylonakis használta ki a mieink figyelmetlenségét és „pöttyintett” egy gólt, 8-5.  Három kimaradt magyar lehetőség után időkéréssel próbálta kicsit felrázni csapatát Benedek Tibor, de  sajnos a következő próbálkozások sem jártak sikerrel. Nagy Viktor védett még egy nagyot a végére, így az eredmény már nem változott, a  magyar együttes magabiztosnak nevezhető 8-5-el kezdte meg a B-csoportban a világliga selejtezőt. A csoport harmadik tagja, Horvátország, pihenős volt ezen a napon.
Jegyzőkönyv
Magyarország-Görögország    8-5 (1-1;  4-1; 2-1; 1-2)
Miskolc, Kemény Dénes Városi Sportuszoda, 600 néző. Vezette: Matache Radu (román), Schopp Hendrik (német).
Magyarország:  Nagy Viktor – Gór-Nagy Miklós, Vámos Márton (1), Szívós Márton, Varga Dániel (1), Varga Dénes (2), Hárai Balázs (1). Csere: Salamon Ferenc, Hosnyánszky Norbert (1), Tóth Márton, Bedő Krisztián (2), Decker Attila (kapus).  Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Görögország: Tsalkanis Konstantinos –  Mylonakis Emmanouil (1), Valchopoulos Angelos,  Afroudakis Christos (2), Delakas Ioannis (1),  Kolomvos Christodoulos, Gounas Alexandros. Csere:  Glanidis Konstantinos (kapus), Gouvis Konstantinos, Pontikeas Kyriakos, Dervisi Georgios, Mourikis Konstantinos (1),  Prekas Emmanouil. Szövetségi kapitány: Kechagias Athanisios
Benedek Tibor: – Örülök, hogy jól sikerült a kezdés, hiszen a vb óta eltelt négy hónap után, a klubcsapatokból érkezve, három közös gyakorlással, nehéz volt ismét belerázódni a nemzetközi vérkeringésbe. Az első negyedben dermedtek voltunk egy kicsit, de ez természetes. A folytatásra minden a helyére került, a játékosok tették a dolgukat. Az újoncokkal is elégedett vagyok, de a hosszú világliga sorozatban, ahol lehetőségünk lesz a továbbfejlődésre, további sportolók is bizonyítási lehetőséget kapnak majd, mielőtt kijelöljük a bő keretet a jövő évi, budapesti Európa-bajnokságra.  Köszönjük a miskolci közönségnek, hogy ilyen nagy szeretettel fogadtak, biztattak bennünket!
Kechagias Athanasios: – A magyar válogatott tele van világklasszisokkal, így ellenük mindig a tökéletességre kell törekedni a védekezésben és a támadásban is, akkor lehet esélyünk. Minden egyes mérkőzés velük egy-egy fontos tapasztalatszerzési lehetőséget jelent számunkra. Így volt ez ma este is.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek