2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Erőss Zsolt is a sérült hegymászók között van
Erőss Zsolt is a sérült hegymászók között van

Erőss Zsolt is a sérült hegymászók között van

Erőss Zsolt is a sérült hegymászók között vanA korábban a Himaláját is megmászó Erőss Zsolt is a hétvégi Tátrában történt szerencsétlenség sérültjei között van. A Tátrában található a Draca dolinkát próbálta megmászni három hegymászó szombaton, a kora esti órákban, amikor egy hógörgeteg érte el őket. A Tények információi szerint Erőss Zsolt, a korábban a Himaláját is megmászó alpinista az egyik szerencsétlenül járt sportoló.

A hírműsor úgy tudja, hogy Erőss gerincsérülést szenvedett, miközben a másik két hegymászót próbálta biztosítani, akik lezuhantak, és magával rántották őt is, és együtt 150 métert zuhatak. A kassai konzul arról tájékoztatta a Tényeket, hogy a sérülteket hétfőn szállítják Magyarországra. A magyar alpinistáknak sikerült kiásniuk magukat a hó alól, ám súlyos sérüléseket szenvedtek. Egyikük telefonon értesítette a hegyi mentőszolgálatot, ám a rossz időjárási viszonyok miatt helikopterrel nem lehetett megközelíteni a baleset helyszínét.

Végül 45 hivatásos és önkéntes hegyi mentő gyalog indult a magyar hegymászókért. A helyszínre érkezésük után elsősegélyben részesítették a sérülteket, majd hordágyakon a Csorba-tóig vitték őket. Onnan vasárnap reggel a poprádi kórházba szállították a három hegymászót.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek