2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Dupla hazai siker a jubileumi Ergotlonon

A házigazda, egyben rendező TVK-Mali Triatlon Klub két sportolójának, Szabolcsi Fruzsinának és Hankó Dávidnak az abszolút sikerével ért véget múlt vasárnap a tiszaújvárosi V. Uniotech Ergotlon Bajnokság.

A téli alapozó időszak monotóniáját megtörő új versenyzési forma, az ergotlon 2011-ben debütált Tiszaújvárosban. Az idén először jubiláló eseményre az ország minden részéből érkezett, 130 tagú, triatlonosokból, evezősökből, kajak-kenusokból álló mezőny verbuválódott.

A résztvevők korcsoporttól (újonctól a szeniorig) függően különböző távokat hagytak maguk mögött a Tiszaújvárosi Sportcentrum udvarán kijelölt futókörön, majd ezt követően – már az edzőteremben – megkezdhették a rögzített kerékpározást, ismertebb nevén a „görgőzést”. A bringáról az evezősök által jól ismert, a Concept2 Kft. által  biztosított ergométerezés (evezőspadozás) következett, ahol szintén kortól függően meghatározott kilométereket kellett teljesíteni. A stopper-óra a futás rajtjánál indult és az ergométerezés végén állt meg.

Az V. Uniotech Ergotlon Bajnokság abszolút versenyében a rendező, Lehmann Tibor vezette TVK-Mali Triatlon Klub két sportolója, Szabolcsi Fruzsina és Hankó Dávid  igazán látványos csatában bizonyult a legjobbnak. A váltók versenyében a Vác Városi Evezős Club „Szívtiprók” elnevezésű egysége nyert, megelőzve a Tiszaújvárosi VSE III., illetve IV. egységét. Az összetett mellett, a triatlonosokat és az evezősöket külön értékelték.  A felnőtt kategóriák legjobbjai az érem és a tárgyjutalom mellett, a névadó Uniotech Kft. jóvoltából pénzdíjazásban is részesültek.

/A részletes eredményeket a hivatalos időmérést szolgáltató EvoChip Hungary Kft. következő oldalán lehet megtalálni:
http://www.evochip.hu/results/chipes_idomeres.php?lang=hu&eventid=Ergotlon15BMn&css=&iframe=&year=2015/
Nem kérdés a folytatás
–    Ötödjére rendeztük meg versenyünket, így nem volt meglepő, hogy a triatlon világkupán hosszú évek óta kiválóan teljesítő csapatunk, a szintén nagyszerű evezős kollégákkal együtt szinte már rutinból hozta a magas színvonalat – értékelt Nagy Alpár főszervező. –  Az eddigiekhez képest nem tíz, hanem tizenegy ergométeren és görgőn bonyolítottuk le a viadalt, melyre a tavalyinál is többen érkeztek. A helyszíni visszajelzések alapján örömmel mondhatom, hogy a résztvevők ezúttal is nagyra értékelték a munkánkat, így nem lehet kérdés a jövő évi folytatás!

Fotó:A Sportcentrum udvarán és edzőtermében 130 sportoló ergotlonozott.
(Fotó: Fróna Judit)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek