2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF

Dupla hazai siker a jubileumi Ergotlonon

A házigazda, egyben rendező TVK-Mali Triatlon Klub két sportolójának, Szabolcsi Fruzsinának és Hankó Dávidnak az abszolút sikerével ért véget múlt vasárnap a tiszaújvárosi V. Uniotech Ergotlon Bajnokság.

A téli alapozó időszak monotóniáját megtörő új versenyzési forma, az ergotlon 2011-ben debütált Tiszaújvárosban. Az idén először jubiláló eseményre az ország minden részéből érkezett, 130 tagú, triatlonosokból, evezősökből, kajak-kenusokból álló mezőny verbuválódott.

A résztvevők korcsoporttól (újonctól a szeniorig) függően különböző távokat hagytak maguk mögött a Tiszaújvárosi Sportcentrum udvarán kijelölt futókörön, majd ezt követően – már az edzőteremben – megkezdhették a rögzített kerékpározást, ismertebb nevén a „görgőzést”. A bringáról az evezősök által jól ismert, a Concept2 Kft. által  biztosított ergométerezés (evezőspadozás) következett, ahol szintén kortól függően meghatározott kilométereket kellett teljesíteni. A stopper-óra a futás rajtjánál indult és az ergométerezés végén állt meg.

Az V. Uniotech Ergotlon Bajnokság abszolút versenyében a rendező, Lehmann Tibor vezette TVK-Mali Triatlon Klub két sportolója, Szabolcsi Fruzsina és Hankó Dávid  igazán látványos csatában bizonyult a legjobbnak. A váltók versenyében a Vác Városi Evezős Club „Szívtiprók” elnevezésű egysége nyert, megelőzve a Tiszaújvárosi VSE III., illetve IV. egységét. Az összetett mellett, a triatlonosokat és az evezősöket külön értékelték.  A felnőtt kategóriák legjobbjai az érem és a tárgyjutalom mellett, a névadó Uniotech Kft. jóvoltából pénzdíjazásban is részesültek.

/A részletes eredményeket a hivatalos időmérést szolgáltató EvoChip Hungary Kft. következő oldalán lehet megtalálni:
http://www.evochip.hu/results/chipes_idomeres.php?lang=hu&eventid=Ergotlon15BMn&css=&iframe=&year=2015/
Nem kérdés a folytatás
–    Ötödjére rendeztük meg versenyünket, így nem volt meglepő, hogy a triatlon világkupán hosszú évek óta kiválóan teljesítő csapatunk, a szintén nagyszerű evezős kollégákkal együtt szinte már rutinból hozta a magas színvonalat – értékelt Nagy Alpár főszervező. –  Az eddigiekhez képest nem tíz, hanem tizenegy ergométeren és görgőn bonyolítottuk le a viadalt, melyre a tavalyinál is többen érkeztek. A helyszíni visszajelzések alapján örömmel mondhatom, hogy a résztvevők ezúttal is nagyra értékelték a munkánkat, így nem lehet kérdés a jövő évi folytatás!

Fotó:A Sportcentrum udvarán és edzőtermében 130 sportoló ergotlonozott.
(Fotó: Fróna Judit)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum