2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Daniella Pozsonyban is hengerelt

Profi ellenfelet vert a szlovák ringben a „The Machine”

Nem rettent meg profi ellenfelétől sem a pozsonyi gálán Éltető Daniella, aki ötször kétperces küzdelemben, védőfelszerelés nélkül verte a szlovák Lucia Krjacovicot. A muay thai szabályrendszerében megrendezett meccsen Daniella nagy fölénnyel győzött, ezzel a meccsel a huszonötödik ringben megnyert diadalát is ünnepelte

Daniella a Hanuman13 Cup nevű gálán, az utolsó előtti meccsen kapott lehetőséget Pozsonyban. Ellenfele a 24 éves, MuayThai Euroligát nyert Lucia Krjacovic volt, aki pályafutása során már egy WAKO ezüstöt is bezsebelt. A Pretty Beast becenévre hallgató szlovák harcos igen elismerésre méltó mérleggel várta Daniellát, eddigi tizenegy profi meccséből nyolcat nyert meg, ebből hármat KO-val.

Fölényes pontozással nyert
Ezt az eredményt sikerült Daniellának lerontania, ugyanis a gálán a magyar harcost hozták ki győztesnek.
– A magabiztossága és a meccsei alapján azt hittem, hogy majd sokkal több könyököt és térdet fog alkalmazni, ahogy tette ezt korábban is. Az 57 kg-s testsúlya ellenére erős ütései voltak és az én rúgásaimat is viszonylag jól bírta, nem tudtam testre megfogni. A kezdettől az első menet feléig szerintem a korom miatt alábecsült, aztán hamar rájött, hogy nehezebb dolga lesz, mint Thaiföldön a Fahrsitong elleni vagy a többi meccsén volt, mondta Daniella a meccs után, aki pontozással verte a tőle nyolc évvel idősebb ellenfelét.
– Sikerült az én stílusomat ráerőltetnem, így nyomás alatt tudtam tartani, amitől szemmel láthatóan meglepődött és elfáradt, majd többször is a padlóra került. Az internetre feltöltött meccsei alapján kielemeztük a mozgását, tudtam, hogy milyen a habitusa, hogy mi az erőssége és a gyenge pontja, tette hozzá Éltető, aki alaposan ráedzett a megmérettetésre: napi két tréninggel, Rehák György szakmai iránymutatásai alapján készült a pozsonyi csatára.

Saját kardjába, azaz könyökébe dőlt
A két lány még a meccs elején megegyezett arról, hogy ugyan a meccs thai box szabályrendszerben zajlik majd, de könyököt használni nem fognak a ringben. A mérlegelés után azonban Krjacovic meggondolta magát, és azt kérte, hogy a Daniella javára írandó 4,5 kilós súlykülönbséget a full muay thai, azaz a könyök használatával kompenzálják. A magyar harcos edzője és Rehák György ellenezték az ötletet, de Daniella mégis rábólintott az alkura. Ez is lett a szlovák versenyző veszte: az ötödik menet végén, a gongszó előtt egy tiszta könyöklés után az ellenfél szemöldöke felszakadt. A végeredmény pedig csak azért nem lehetett technikai K.O., mert nem volt több menet hátra a mérkőzésből, egy ilyen sérülés miatt ugyanis a bírónak le kellett volna állítania a meccset.
A szlovák ringben Daniellát már „The Machine” becenévvel szólították küzdelembe. A nevet a korábbi meccseiben mutatott stílusa miatt ragasztották rá a tokaji harcosra.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…