2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

A magyar sport fejlődéséért

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sportvezetőknek tartottak tájékoztatót csütörtökön a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elöljárói. A támogatási rendszer és a fejlesztési koncepciók ismertetése mellett elhangzott, MOB-irodákat hoznak létre a megyei jogú városokban, így Miskolcon is.

Szabó Bence, a MOB főtitkára a 16 kiemelt sportág támogatásáról szóló koncepcióról elmondta, három oka volt a döntésnek.
– A sikeres olimpia, az új sportstratégia és a kormány sportszeretete volt a három mozgatórugó, amiért a TAO-s sportágak mellett további 16-ot támogathatunk. Objektív mérőszámok, a munka és a tervezés után tett javaslatot a bizottság a sportágakra. Mintegy 15 milliárd forint pluszforrás áramlik a sportba, ami óriási összeg, főleg ahhoz képest, hogy eddig éves szinten 12 milliárdból gazdálkodhatott a MOB – hangsúlyozta a kétszeres olimpiai bajnok.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…