2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Mindenszentek: rendkívüli járatok és sűrűbb közösségi közlekedés


Halottak napján és az azt megelőző időszakban a temetők kényelmesebb megközelítése érdekében a BKK 2020-ban is rendkívüli járatokat indít. Emellett nagyobb kapacitással közlekedik számos, sírkertet is érintő járat már október 23-tól, illetve a 37-es villamos napközben a temetőig közlekedik. Október 30-án, pénteken a tanítási szünet idején érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok. Október 31-én és november 1-jén a várhatóan rendkívül nagy gépkocsiforgalom miatt a temetők megközelítésére érdemes az egyéni közlekedés helyett a közösségi közlekedési járatokat választani.

Rendkívüli és a szokásosnál sűrűbben indított közösségi közlekedési járatok

November 1-ig, vasárnapig a sírkerteket érintő közösségi közlekedési járatok a szokásosnál sűrűbben indulnak, illetve ezeken a vonalakon a szokásosnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek. Emellett rendkívüli járatok is segítik az eljutást a fővárosi temetőkhöz.

Új köztemető

Az Új köztemető megközelítésére a BKK a Blaha Lujza tér felől a megszokottnál sűrűbben induló 28-as, 37-es, továbbá november 1-jén a rendkívüli járatként a Keleti pályaudvar és az Új köztemető között közlekedő 28B villamost, a Kőbánya-Kispest metróállomástól pedig a 68-as, valamint november 1-jén rendkívüli járatként indított, Új köztemetőig közlekedő 68B autóbuszt ajánlja.

Módosul a 95-ös busz útvonala

A Felsőcsatári köz végállomás felé tartó buszok október 29-től november 1-ig a Harmat utca–Újhegyi út útvonalon érik el a temetőt, az útvonalváltozás miatt nem érintik a Kada utca/Maglódi út, a Kada utca/Mádi utca, a Bajcsy-Zsilinszky kórház, a Venyige utca és a Sírkert út megállóhelyet. A temetőnél az Újhegyi úton, a körforgalom előtt áll meg a 95-ös busz.

Farkasréti temető

A Farkasréti temető a János kórház tér és a Déli pályaudvar, illetve az M2 metró felől a napközben sűrűbben közlekedő 59-es villamossal érhető el. Emellett a 8E autóbusz hétvégén is gyakrabban közlekedik, gyors eljutást biztosítva többek között Kelenföld és Gazdagrét felől.

Óbud

Az Óbudai temető megközelítéséhez a hétvégén a szokásosnál sűrűbben induló 160-as, továbbá a 260-as járatot ajánljuk. A 118-as és a 218-as autóbusz mellett 118B jelzéssel rendkívüli buszjárat indul a Szentlélek tér H és az Óbudai autóbuszgarázs között október 31-én és november 1-jén, biztosítva a H5-ös HÉV felől is a sírkert könnyebb elérhetőségét.

Megyeri temető

A Megyeri temető megközelítéséhez a hétvégén a szokásosnál sűrűbben induló 30-as és a 30A – továbbá a 147-es és a hétköznap közlekedő 122-es autóbuszt ajánljuk. Rendkívüli buszjárat indul október 31-én és november 1-jén 30B jelzéssel a 30-as busz vonalán Újpest-Központ M és Megyer, Szondi utca között,

Rákospalotai tem

A Rákospalotai temető megközelítéséhez a hétvégén a szokásosnál sűrűbben induló 196-os és a 196A autóbuszt, valamint a megszokottnál nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal közlekedő 130-as járatot, továbbá a 224-es és a 231-as autóbuszt ajánljuk.

Pesterzsébeti temető

A Pesterzsébeti temető megközelítéséhez az október 31-én és november 1-jén a szokásosnál sűrűbben induló 52-es villamost ajánljuk. A 36-os autóbusz mellett október 31-én és november 1-jén 36B jelzéssel rendkívüli buszjárat indul Pesterzsébet, Baross utca és a Szentlőrinci úti lakótelep között; . A temető elérhető továbbá a megszokottnál sűrűbben közlekedő 135-ös autóbusszal, amely november 1-jén az áruházak zárva tartása miatt a Szentlőrinci úti lakótelepig közleke

Kispesti temető

A Kispesti temető megközelítéséhez a 42-es villamost – amely október 31-én és november 1-jén napközben a szokásosnál sűrűbben indul, emellett a szintén sűrűbben közlekedő 93-as és 93A autóbuszt, továbbá a vasárnap is szombati menetrend szerint, azaz gyakoribb indulással közlekedő 194-es és a 194B buszjárat igénybevételét ajánljuk.

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek