2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Legfőbb érték az együttműködés

Megtartotta Záró Paktumszervezeti ülését Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja (TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001). A rendezvényt szervező Paktumiroda 2023.06.19-én a polgármesteri hivatal Dísztermébe várta azokat a cégeket, és partnereket, akik a Paktum 2017-es Együttműködési Megállapodásának aláírása óta részt vettek a Foglalkoztatási Paktum munkájában.

A projekt kezdetekor a Partnerségre lépő szervezetek arra vállalkoztak, hogy 4 kiemelt cél mentén segíteni fogják és mozgósítják szellemi és anyagi erőforrásaikat Miskolc támogatása érdekében és helyi, valós munkaerő-piaci keresleten és kínálaton alapuló foglalkoztatási – és gazdaságfejlesztési programokat valósítanak meg. A program konzorcium vezetőjeként Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata emelni kívánta a helyi foglalkoztatás szintjét és fejleszteni kívánta a város értékteremtő vállalkozásait.

A záró rendezvényen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal, mint konzorciumi partner tájékoztatójában elhangzottak szerint a program megvalósítási időszaka alatt több mint 2500 fő talált munkát, 66 fő képzését támogatták és 308 új vállalkozás kezdhette meg működését a városban.

A Paktum csapata komplex munkaerő-piaci szolgáltatásokkal segítette a program célcsoportját jelentő hátrányos helyzetű embereket, akiket az álláskeresésen kívül pszichológiai tanácsadással is támogatni tudtak. Az ügyfelek egyéni szociális, lakhatási, egészségügyi problémáinak komplex kezelése érdekében szoros együttműködést alakítottak ki a helyi szociális intézmények, valamint a segítő szervezetekkel.

A Paktumiroda rendezvényein és érzékenyítő workshopjain keresztül támogatta a miskolci cégek HR vezetőit és kollégáit a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának érdekében, továbbá a toborzás és a munkaerő megtartás területein is szakmai segítséget nyújtott. Kiemelten kezelték az atipikus foglalkoztatási módok, és a családbarát vállalti kultúra kialakításának népszerűsítését partnereik körében.

A Paktum keretében létrejött jó gyakorlatok, és a város vezetői, valamint a gazdasági szereplők között kialakult párbeszédnek, partnerségnek köszönhetően a Miskolc Holding Zrt. Gazdaságfejlesztési Igazgatóságának támogatásával a jövőben is folytatódhat a munkaerőpiaci szereplők eredményes együttműködése.

Projekt megnevezése: TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001 számú „Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…