2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Árnyékkormány: Sajátos módon, háziorvosoknak írt levelekkel akarja megoldani a fenyegető inzulinhiányt az Orbán-kormány

Árnyékkormány: Sajátos módon, háziorvosoknak írt levelekkel akarja megoldani a fenyegető inzulinhiányt az Orbán-kormány

Levélben figyelmeztette a magyar háziorvosokat az Orbán-kormány egészségügyi államtitkára, hogy júliustól inzulinhiány alakulhat ki Magyarországon, ami száz-százötvenezer inzulinra beállított 1-es magyar cukorbeteget veszélyeztet.

Az Árnyékkormány szerint levelek küldözgetésével nem fogja megoldani az Orbán-kormány a súlyos gyógyszerhiányt, amely 100-150 ezer inzulinra beállított 1-es típusú magyar cukorbeteget fenyeget. Nem elég, hogy az orbáni infláció miatt egyre drágábbak a gyógyszerek, már az olyan alapvető, létszükségletet jelentő gyógyszerekből is hiány van Magyarországon, mint az inzulin. Nem a háziorvosok és a patikák feladata megoldani a magyarok folyamatos gyógyszerellátását, hanem a kormányé. Kizárólag Orbán Viktor felelős a magyar egészségügy siralmas helyzetéért, ahogy a lehetetlenül hosszú szakrendelői és kórházi várólistákért, a pénzhiányért, az orvoshiányért, valamint a gyógyszerhiányért és drágulásért is. Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció és marad az egészségügy válsága is. Dobrev Klára szociáldemokrata Árnyékkormánya arra készül, hogy Orbán bukása után letörje az orbáni inflációt és minden magyar ember számára biztosítsa a biztonságos gyógyszerellátást és a hozzáférhető egészségügyi ellátást. Ehhez azonban Orbánnak mennie kell.

Dr. Komáromi Zoltán

Egészségügyi árnyékminiszter 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek