2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek: Újabb uzsorásokkal kapcsolatos vádjavaslat Ózdon

Lezárt ügyek: Újabb uzsorásokkal kapcsolatos vádjavaslat Ózdon

Az Ózdi Rendőrkapitányság újabb uzsora- és más bűncselekményekkel gyanúsított elkövetőkkel szemben fejezte be a büntetőeljárás nyomozati szakaszát.

A három ózdi gyanúsított rendszeres haszonszerzés céljából több személy rászorult helyzetét kihasználva, különösen aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó szóbeli kölcsönszerződést kötött, amelyekkel a sértetteket és családtagjaikat súlyos nélkülözésnek tették ki.

A tettesek által működtetett mondhatni családi vállalkozás során a gyanúsítottak a sértetteknek különböző nagyságú összegeket „folyósítottak”, amelyeket különböző mértékű kamattal terheltek meg. Az adósság spirálba került „ügyfeleket” a havonta felhalmozódó összegek a nélkülözés és a kiszolgáltatottság, illetve az uzsorások fogságába kergette. A fizetési hajlandóságot nem mutató adósokat a gyanúsítottak életveszélyesen megfenyegették. A tettesek az úgynevezett „segély” napokon jelentek meg az adósoknál, hogy elvegyék az érintették sokszor egész havi jövedelmét. Olyan is előfordult, amikor sértett már végképp nem tudott fizetni, akkor a fenyegetések hatására házát az uzsorásokra íratta.

Az Ózdi Rendőrkapitányság előterjesztése alapján a három gyanúsítottat – köztük apát és fiát – a bíróság még tavaly márciusában előzetes letartóztatásba helyezte. A férfiak személyi szabadsága azóta is korlátozva van.

A tavaly indult kitartó nyomozás eredményeként az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyet napokban lezárta és vádemelési javaslattal küldi meg az iratokat az illetékes ügyészségnek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…