2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Játék a tűzzel: Elkötötte szülei négykerekűjét, majd balesetet okozott

Játék a tűzzel: Elkötötte szülei négykerekűjét, majd balesetet okozott

Kamaszkalandnak indult, de balesettel zárult a perkupai fiatalok közelmúltbeli autókázása. A 15 éves fiú heccből elkötötte az otthonukban szunnyadó lóerőket, ami könnyen akár végzetes hibának is bizonyulhatott volna. Mivel a jármű utasa szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta a kalandot, így a rendőrség szabálysértési eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Január 31-én két perkupai fiatal egy kártyázás után „nagyot gondolt”: miért ne lehetnének egy időre ők is felnőttek? A gondolatot hamar tett követte és a 15 éves fiú – mivel tudta szülei hol tartják a slusszkulcsot, azok tudta és engedélye nélkül – nemsoká már úrvezetőnek érezte magát.

Az elszántsággal igen, de tudással már kevésbé felvértezett kamasz mivel a járművel az úttesten nem a havas, jeges, csúszós útviszonyoknak megfelelően közlekedett megcsúszott, majd az út menetirány szerinti bal oldalán lévő füves vízelvezető árokba sodródott. A lóerőkkel küzdő fiatalok a jármű elejével az ottani lakóház betonkerítésének, míg jobb hátsó részével egy fának ütköztek.

A baleset következtében a járműben utasként tartózkodó 17 éves fiú nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, míg az autóban mintegy százezer forint anyagi kár keletkezett.

A balesetet követően a fiatalok a járművet az árokból kitolták, majd otthonukba távoztak, a balesetről a rendőrhatóságot nem értesítették. A rendőrségre az esetet két nappal később a Kazincbarcikai Kórház ügyeletes orvosa jelentette, akihez hasi panaszokkal fordult ellátásért a balesetben sérült 17 éves fiú.

A bejelentésben foglaltak alapján az Edelényi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai gyors, szakszerű intézkedéseinek köszönhetően sikerült a baleset helyszínét feltárni, az ott keletkezett nyomokat rögzíteni, valamint a baleset okozóját beazonosítani.

Játék a tűzzel

Szerencsére az említett eset során komolyabb tragédia nem következett be, de a tanulságokat az ügyben érintett személyeknek a lefolytatott szabálysértési eljárást követően kell majd levonniuk.


Információs háttér:

A közlekedés veszélyes üzem! A közlekedési szabályok betartása valamennyiünk biztonságát szolgálja. Mint a fenti eset is mutatja a szabályok szándékos figyelmen kívül hagyása könnyen súlyos, akár egy életre szóló következményekkel is járhat.

Fontos a szülők, az iskola és a hatóságok együttes felvilágosító, megelőző, tájékoztató szerepének kiemelése. Szülőként ügyeljünk arra is, hogy ne férjen hozzá kamaszodó gyermekünk a gépjármű kulcsaihoz.

A rendőrség a hasonló esetek megelőzése és elkerülése érdekében – többek között az iskola rendőre program keretében – igyekszik mind szélesebb körben felhívni az érintett korosztály figyelmét a felelőtlen, meggondolatlan magatartások következményeire.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…