2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Fát, szalámit, rumot loptak – Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

Fát, szalámit, rumot loptak – Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

A Tállyai Rendőrőrs körzeti megbízottjai Mád külterületén egy gazdasági aszfaltozott úton intézkedés alá vonták egy személygépkocsi abaújalpári sofőrjét, valamint három utasát, illetve a gépjármű előtt hatósági jelzés nélkül közlekedő pótkocsis traktor vezetőjét. Az ellenőrzés során a járőrök megállapították, hogy a traktor pótkocsiján 2,5 köbméter méteres darabokra vágott tölgy és gyertyán fát szállítottak. Az is kiderült, hogy egy közeli erdőterületről engedély nélkül vágták ki a fákat. Az intézkedő rendőrök a fát és a kivágásához használt három láncfűrészt a helyszínen lefoglalták. Az öt férfit a járőrök a Tállyai Rendőrőrsre előállították, ahol megtörtént felelősségre vonásuk.

A Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei értek tetten egy megyaszói férfit, aki éppen a település külterületén egy akácosból fát szándékozott eltulajdonítani. Az elkövetőt a rendőrök előállították és szabálysértési őrizetbe vették. Cselekményéért a Szerencsi Városi Bíróság pénzbírság megfizetésére ítélte.

Az egyik tokaji élelmiszerüzlet alkalmazottja telefonon tett bejelentést a rendőrségre, miszerint a boltban lopás történt. Egy tiszaeszlári férfi a kabátja alá rejtett egy üveg rumot, majd fizetés nélkül elhagyta a pénztárat. Ezt követően az üzlet biztonsági őre a pénztártól való távozást követően, de még az üzletben megállította az ital-tolvajt és kérte, hogy adja elő a kabátja alól az üveget, amit meg is tett. A rendőrök a férfit a Tokaj Rendőrőrsre előállították, ahol szabálysértési őrizetbe vételére került sor, cselekményéért a Szerencsi Városi Bíróság pénzbírság megfizetésére ítélte.

Egy szerencsi áruház biztonsági őre tett bejelentést telefonon a rendőrségre, miszerint a biztonsági kamerák felvételét figyelve azt észlelte, hogy egy férfi a csemegepult előtt álldogál, majd a pultról hirtelen egy rúd szalámit levesz, amit a kabátja alá rejt. Ezután egy dobozos sört a kezébe fogva elindult a pénztár felé, ahol a sört kifizetve, megpróbált a férfi az üzletből távozni. A biztonsági őr azonban feltartóztatta. A rendőrök a szalámi-tolvajt előállították, majd szabálysértési őrizetbe vételére került sor. Cselekményéért a Szerencsi Városi Bíróság elzárásra ítélte.

A Taktaharkányi Rendőrőrs egyik körzeti megbízottja a település belterületén vont intézkedés alá egy helyi férfit, aki szemmel láthatóan sérült volt. A férfi elmondta, hogy sérülései korábban keletkeztek, mivel őt egy általa látásból ismert taktaharkányi lakos előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazta. Az intézkedő rendőr a férfihez mentőt hívott, akik kórházba szállították, ahol megállapították, hogy sérülései 8 napon belül gyógyulóak.

Másnap éjjel a korábban bántalmazott férfi telefonon tett bejelentést a rendőrségre, miszerint rokonaival tartózkodott a lakásuk előtt, amikor is azt vették észre, hogy korábbi bántalmazója egy kaszával a kezében szalad feléjük. Ekkor bementek ők a lakás udvarára, a kaszás pedig a ház előtt parkoló személygépkocsit kezdte ütlegelni. Az azonnal helyszínre érkező járőrök a garázdát elfogták és előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra. Az elkövető ellen garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A szolgáltatótól érkezett bejelentés a Szerencsi Rendőrkapitányságra, miszerint a Hernádnémeti-Bőcs Taktaharkány állomások között haladó mozdonyvonat vezetője azért állt meg a pályaszakaszon vészfékezéssel, mert a vágányon több köteg összekötözött tűzifa volt. A vészfékezés következtében a mozdony a facsomókat a vágány külső részére dobta, de így is néhány a kerekek alá került. A baleset során sem anyagi kár, sem személyi sérülés nem történt. Az ügyben a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsapott az álbankár, egy edelényi sértett számláján lévő közel 5 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánys…
Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…

További cikkek