2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Éjszakai útonálló: visszaadott a rabolt pénzből

A kapott személyleírás alapján bravúros gyorsasággal fogták el és a villamosról állították elő a rendőrök Miskolcon azt a férfit, aki egy este a belvárosban késsel rabolta ki áldozatát. Az elkövető a sértett kérésére visszaadott valamennyit a rabolt pénzből. A rendőrök a rablóval szemben azonban nem voltak méltányosak: őrizetbe vették.

Hazafelé tartott január másodikán este negyed tízkor az a miskolci fiatalember, akit egy áruház melletti parkolóban szemelt ki és állított meg támadója. A rabló nem sokat teketóriázott: előbb csak „cigit” kért, majd a nyomatékosítás kedvéért közölte áldozatával, hogy saját feleségét is megverte és megszúrta. Ezután a kabátja alól egy kb. 20 cm pengehosszúságú konyhakést elővéve megfosztotta a sértettet pénzétől, a nála lévő mintegy ezer forinttól.

A rablás után a támadó felszólította a sértettet, hogy kísérje el őt a közeli villamosmegállóba, ahol a fiatalember kérésére az elvett pénzből egy 200 Ft-os érmét visszaadott, majd a közben megérkező villamosra felszállva az elkövető „angolosan távozott”.

A villanyszekérrel távozó rablónak nem sok ideje maradt a kapott pénz elköltésére, ugyanis a kapott személyleírás alapján a rendőrök – az elkövetés helyétől két megállóra – a tömegközlekedési eszközön elfogták és előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A rablás és kifosztás miatt korábban már elítélt 43 éves taktaharkányi férfit a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói bűnügyi őrizetbe vették és vele szemben felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Az elkövető legutóbb tavaly márciusban szabadult kiszabott börtönbüntetéséből. Azóta egyébként már lopás miatt újabb, bírósági ügyszakban lévő büntetőeljárás van vele szemben folyamatban.

A rendőrség kezdeményezi a büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatásba helyezését.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek