2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Egy délután krónikája: az öt bűncselekmény meg a tíz elkövető és a sikeres rendőrség

Egy délután krónikája: az öt bűncselekmény meg a tíz elkövető és a sikeres rendőrség

Egy délután alatt öt bűncselekményben 10 elkövető volt érintett a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területén, amelyeket egytől-egyig felderített a hatóság. A rendőrség kábítószer-termesztőt, kerékpár-, gázolaj-, és trükkös tolvajokat fogott el, illetve indított velük szemben eljárást.

Rendőrségi fűkasza: Méretes mosolynövények

Egy mezőkeresztesi családi ház udvarán négy, de egyenként másfél-két méter magas termesztett kenderültetvényt számoltak fel a Mezőkeresztesi Rendőrőrs nyomozói augusztus 25-én. Az ügyben egy helyi férfi és egy Hejőpapiban lakó nő érintett, akikkel szemben kábítószerrel való visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A hatóság, szakértők bevonásával vizsgálja a méretes növények hatóanyag tartalmát.

Trükkös nők hálója

Egy mezőkövesdi férfinél két helyi nő járt, akik az idős ember figyelmét elterelve ellopták a házigazda megtakarított pénzét augusztus 25-én a délelőtti órákban. Délutánra a több tíz ezer forint fele meg lett, de az elkövetőket száz százalékban prezentálni tudja a rendőrség az igazságszolgáltatás számára. A hatóság vizsgálja a gyanúsítottak bíróság elé állításának feltételeit.

Váltófutás

A mezőkövesdi úgynevezett használt cikk piacon áruló nő váltópénzét dézsmálta meg két elkövető, majd elmenekültek a helyszínről. A váltófutás nem tartott sokáig, mivel a rendőrök hamar elfogták a fiatalkorú elkövetőt és gyermekkorú társát, akiknél megtalálták az eltulajdonított pénzt. A gyanúsítottakkal szemben lopás miatt indult eljárás.

Nem tudtak olajra lépni az üzemanyagtolvajok

Egy Bükkábrányi üzem telephelyén három férfi járt, akik a fúrótornyok kompresszoraiból leszívtak majd 140 liter gázolajat, amit a cég terepjárójával akartak elvinni a tetthelyről. Az elkövetőket azonban tetten érték, a rendőrség pedig elfogta őket. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat velük szemben eljárást, egyben az ügyet gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervezi befejezni.

Eltolta mert eltolta

Egy kerékpártolvaj szintén augusztus 25-én akadt rendőrkézre, aki az általa ellopott és jellegzetes járgánnyal kerekezett Mezőkövesd utcáin. Természetesen a járőrök a korábban megtett feljelentés alapján elszámoltatták a kerékpár új és jogtalan tulajdonosát, aki azonnal beismerte tettét. Mint mondta megtetszett neki a kétkerekű, ezért eltolta azt. Lopás miatt folytat vele szemben eljárást a rendőrség.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsapott az álbankár, egy edelényi sértett számláján lévő közel 5 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánys…
Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…

További cikkek