2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

TISPOL eredmények B-A-Z. megyében

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására került sor Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is, mely a sebességtúllépés ellenőrzésére terjedt ki.

Az akció ideje alatt alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódott a figyelem.
Ennek oka, hogy a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok, mely elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében. Évek óta az összes személysérüléses közúti baleset mintegy 25-30 %-a, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig kb. 40 %-a vezethető vissza a gyorshajtásra.
A TISPOL ellenőrzés időtartama alatt sor került a gépjárművek műszaki állapotának fokozott ellenőrzésére is, melyet a Nemzeti Közlekedési Hatósággal történő együttműködés jegyében hajtottunk végre.
Az akció eredménye Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek