2024. 07. 2. kedd

Ottó
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

A tolvaj gyors volt a rendőrök viszont eszesebbek

Az elmúlt hetekben kisebb fejtörést okozott a tiszaújvárosi rendőröknek az besurranó tolvaj, aki számos családi házba betört. Az összehangolt rendőri akció azonban meghozta a várt eredményt és bűnügyi őrizetbe került a „gyors lábú” elkövető, aki több mint 40 rendbeli bűncselekménnyel gyanúsítható.

A körömi férfi az elmúlt hetekben több tiszaújvárosi családi házba tört be, ahonnan különféle értékeket és iratokat lopott el, főleg olyan kisebb méretű tárgyakra specializálódott, amelyekkel gyorsan el tudott menekülni a helyszínről. A rendőrök a nyomozás során hamar beazonosították az elkövetőt, de az elfogására tett kísérlet először nem sikerült. A tettes ugyanis adottságai miatt rendkívül gyorsan és ügyesen futott, a kerítéseken szinte úgy ugrott át, hogy a lába nem érintette azt. És ha már a tettes gyors volt, akkor a rendőröknek eszesebbnek kellett lenniük. Ennek eredményeként az összehangolt rendőri munkának köszönhetően szeptember 4-én a délutáni órákban a járőrök elfogták a körömi férfit. A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett gyanúsított többek között elmondta, hogy a zsákmányolt pénzt azonnal elköltötte, az iratokat eldobálta, az értékek egy részét pedig eladta.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság 15 rendbeli lopás és 27 járulékos bűncselekmény így közokirattal, készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés miatt indított eljárást a bűnügyi őrizetbe vett férfival szemben. A hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kölykök a csomagban
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy román furgonba pakolt csomagok k…

További cikkek