2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Bányásznap Bükkábrányban

A 62. Bányásznapon idén is mindenki megtalálhatta a neki tetsző programot. A rendezvény pénteken koszorúzással és kitüntetések átadásával indult. A bányász hősök emlékművénél beszédet mondott Dr. Joachim Witzel  a Mátrai Erőmű Zrt. Igazgatóságának elnökhelyettese. Kiemelte: „ A bányászati és Erőműves szakértelmünk, a motivált csapatunk és az elmúlt évek pozitív fejlődése szolid alapját képezik a jövőre történő felkészülésre és az ehhez szükséges változtatások megvalósítására.”

Ezután a jelenlévők megkoszorúzták az emlékművet és közösen elénekelték a Bányász Himnuszt. Az ünnepség további része a szombati események helyszínén a Szép Pál Sporttelep előtti területen zajlott. A megérkezés után Dr. Valaska József, a Mátrai Erőmű Zrt. Igazgatóságának elnöke köszöntötte az egybegyűlteket és tartotta meg beszédét. Kiemelte: „ A bányásznapok megünneplése a társaság szakmai és kulturális életének meghatározó eleme.” Ezután a kitüntetések átadására került sor. Az idei évben is rengetek dolgozó kapott céggyűrűt, elnöki dicsérő oklevelet, vagy emlékérmet. Miniszteri elismerésben részesült Mata Tibor a Bükkábrányi Bánya Igazgatója, amelyet a központi bányásznapon vehetett át. A délután végén pohárköszöntőt mondott Rabi Ferenc a BDSZ elnöke. Majd a beszélgetésé és az ünneplésé volt a főszerep.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…