2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Új vezető az SZSZK élén

Pénteken üléseztek a barcikai városatyák, a rendkívüli tanácskozáson mintegy harminc témáról tárgyaltak.

A grémium két napirend kapcsán is foglalkozott az önkormányzat tulajdonában álló lakásokkal: az egyikben az elidegenítés feltételeire vonatkozóan fogadott el új szabályozást, a másikban pedig az üresen álló lakóingatlanok további sorsáról tárgyalt. Ez utóbbi témában számos hozzászólás érkezett, ötletek és javaslatok hangoztak el a lakásgazdálkodás témakörében. A konkrét témán túltekintve konstruktív vita bontakozott ki azt illetően, hogy hogyan lehetne jobban “megvédeni” az önkormányzati tulajdonú lakások állapotát, mikor és milyen szankciók alkalmazását javasolják az aktuális bérlővel szemben, s mi legyen a sorsa azoknak az ingatlanoknak, melyek a “népszerűtlenségi lista” élén állnak.
A vita során kidomborodott: a lakásgazdálkodás rendkívül nehéz és bonyolult feladat, a piaci és szociális körülmények összehangolása, a felhalmozott bérlői tartozások kezelése, s az üresen álló ingatlanok hasznosításának kérdése újra és újra átgondolt döntéseket követel meg. A városatyák – mindamellett, hogy jóváhagyták az előterjesztést, vagyis forrás biztosítását az üresen álló lakások rendbetételére -, a téma újbóli napirendre tűzését szorgalmazták.

Új vezető a szociális területen

Az önkormányzat legnagyobb ellátó intézménye a Szociális Szolgáltató Központ, melynek vezetője Csősz Béláné nyugdíjba vonult. Az intézményvezetői munkakör betöltésére pályázatot hirdetett meg az önkormányzat, a beadási határidő július 28-a volt. Ezen belül három, határidőn túl pedig egy pályázat érkezett, melyeket két szakértő véleményezett.
Ez alapján döntöttek a képviselők és 2012. szeptember 1-jétől 2017. augusztus 31-ig a Szociális Szolgáltató Központ magasabb vezetői munkakör ellátásával – igazgatói beosztás mellett – István Zsoltnak szavaztak bizalmat.
A 41 éves szakember 1998 óta dolgozik a központnál, először szociális segítő és szociális munkás munkakörben, majd 2007-től az Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő intézményi egységvezetőjeként.
A széles szakmai ismeretekkel rendelkező István Zsolt 2012. 04.16-tól megbízott vezetője volt az intézménynek, szeptember elsejétől pedig már a kinevezett igazgatója a kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központnak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…