2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Csokoládékirálynő választás az Édes Napokon

A Bonbonetti Csoport az elsőként tavaly megrendezett, nagysikerű Édes Napok Csokoládéfesztivál után idén is különleges programokkal várja az érdeklődőket. Hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező, utolsó nagy csokoládégyára, a kedvenc édességeinkkel, többek között a tibi csokival és a Cherry Queen-nel készül az idén már 4 napos, szeptember 20-23. között a Budai Várban megrendezésre kerülő eseményre.

A tavaly nagy sikert aratott ingyenes csoki kóstolók, termékbemutatók, gyermekprogramok és esti zenés koktélbár mellett az idei rendezvény egy különleges programmal is kiegészül! Az Édes Napok keretében megrendezzük a Miss Cherry Queen  Csokoládé Királynő választást!

A Miss Cherry Queen 2012 versenyre olyan hölgyek jelentkezését vártuk, akik 2012. szeptember 1-ig  betöltik 18. életévüket, és a jelzett időpontig nem töltik be a 40. életévüket.

Célunk, hogy megtaláljuk  Magyarország legkedveltebb konyakmeggyének az arcát, egy olyan hölgyet, aki kisugárzásával, szépségével, eleganciájával és stílusával méltó képviselője lehet a márkának.
A verseny döntőjére az Édes Napokon kerül sor, a nyertes hölgy arcképe pedig egy éven keresztül díszíti majd a Cherry Queen konyakmeggy díszdobozait.

Miért a konyakmeggy?
Felmerülhet a kérdés, hogy miért egy olyan édességről kapta nevét a szépségverseny, amely Gerbeaud Emil világraszóló találmánya? Az elkészítés önmagában nem feltétlen magyarázat, hiszen a konyakmeggy úgy készül, hogy sértetlen, kimagozott meggyet tartósítanak konyakban, úgy, hogy keménysége megmaradjon, köré étcsokoládét vonnak, s kis idő elteltével a csokoládé és a szesz szomszédsága jellegzetes töltelékké oldódik. Az igazi ok azonban nem más, mint hogy ez a kívül ropogós, belül krémes csoda igazi hungarikum. Azóta sokfelé elterjedt, sok másolata született, de az eredeti ízharmónia, a keserű csokoládé, a savanykás meggy és az édes, alkoholos töltelék hármasa utánozhatatlan.  
A csokoládé és az alkohol társításának klasszikus mestere a franciának született és magyar legendává vált Gerbeaud Emil, aki 1884-ben Budapesten telepedett le, s felvirágoztatta azt a cukrászdát, ami máig az ő nevét viseli.

A Cherry Queenről
A Cherry Queen a legnépszerűbb magyar bonbonmárka, piacvezető az alkoholos desszertek között. Nem csoda, hiszen ez a tradíciók tiszteletben tartása mellett mindig megújulni képes bonbon több mint egy különleges hazai büszkeség. Kortól, nemtől és alkalomtól függetlenül meghatározó élményt nyújtva kerekedik belőle az a közös pont, mely magában hordozza a hagyományok tiszteletét és a megajándékozott nagyrabecsülését. Ezért lett a Cherry Queen a Bonbonetti Csoport egyik sikerterméke.
1996-ban kapta a legismertebb, géppel gyártott, állandó minőségű konyakmeggy a Cherry Queen nevet, amit azóta is változatlan, eredeti receptúra alapján gyártunk, csupán csomagolása újult meg, s a kiszerelések fajtái sokasodtak egyre.
A csokoládéburok alatt rejtőző, különleges, folyékony krém titka abban áll, hogy az alkoholos meggy a fondant-krémet  néhány hét alatt elfolyósítja.
1964-ben gépesítették az eljárást, melynek eredményeként megfordult a folyamat sorrendje: azóta először a csokihüvelyt képezzük ki, majd ebbe kerül bele a meggy és az alkoholos krém.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek