2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Új egészségügyi struktúra

A Kormány minden erejével azon dolgozik, hogy a szocialista-szabaddemokrata kormányok intézkedései miatt az összeomlás szélére sodródott egészségügyi ágazatot úgy szervezze át, hogy az fenntartható, kiszámítható és hatékony legyen. Magyarországnak egy, a jelenleginél jóval hatékonyabban működő egészségügyi ellátórendszerre van szüksége, ahol a minőségi szolgáltatásokhoz, betegségétől és anyagi helyzetétől függetlenül, egyforma eséllyel fér hozzá az ország valamennyi polgára.
Az egészségügyi kormányzat egyik legjelentősebb intézkedése a betegellátás strukturális átalakítása. Az új egészségügyi struktúra alapelvei: átláthatóság, világos felelősségi viszonyok, racionalizált beszerzések, a pazarlás megszüntetése. A korábbi, fenntarthatatlan és átláthatatlan helyzetet egy szervezett rendszer váltja fel. Az ellátórendszer költséghatékonyabban és a betegek számára érezhetően jobban fog működni a jövőben. A kiszámítható betegutak, a magas szintű szolgáltatást nyújtó gyógyító centrumok létrehozása, illetve az egynapos ellátás megerősítése egyaránt az egészségügyi rendszer erősödését eredményezi. A Kormány úgy rendezi át a meglévő egészségügyi kapacitásokat, hogy biztosítsa a betegek optimális időn belüli hozzáférését az állapotuknak legmegfelelőbb, biztonságos és jó minőségű ellátáshoz.
Az egészségügyi ellátórendszer átalakítása egy folyamat. Ennek részeként az állam két ütemben átvette az önkormányzatoktól a fekvőbeteg-ellátó intézményeket. Az egységes rendszer felépítése ugyanis csak akkor valósítható meg gyorsan, ha egy kézben vannak a fekvőbeteg-ellátó intézmények. Az egységes állami kórházhálózat kialakítása nyomán egységes kapacitásszabályozást lehet érvényesíteni, ami megtakarítást jelent és így több jut mindenkinek. A rendszer egészében optimálisabb, biztosabb lesz a betegek hozzáférése az ellátásokhoz. Mindenki számára egyértelműen megismerhető, hogy hol kaphat meg egyes ellátásokat. Az emberek az újjászervezés eredményeként jobb ellátáshoz juthatnak hozzá. Az új, hatékonyabb rendszer 2014-re válik érzékelhetővé.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek