2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter: Victor Ponta folyamatosan rágalmazza Magyarországot

Szijjártó Péter: Victor Ponta folyamatosan rágalmazza Magyarországot

(MTI) – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a román kormányfő nyilatkozatára reagálva Európa szégyenének nevezte, hogy egy bűnvádi eljárás alá vont miniszterelnök „folyamatosan, hazug módon rágalmaz egy szomszédos országot”.
A román kormányfő hétfőn kijelentette: fenntartja Magyarországgal kapcsolatos álláspontját, és ismét bírálta a magyar-román határra tervezett kerítés megépítését. Victor Ponta a többi között azt mondta: Magyarországnak a menekültkérdésben tanúsított magatartása Európa-ellenes és szégyen Európa számára.
Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: Magyarország az európai szabályokat betartva jár el a bevándorlás kezelésében. Az ország nehéz helyzetét a miniszter szerint éppen az okozza, hogy két másik EU-tagállam „szándékosan és demonstratívan” megsérti az uniós szabályokat: Görögország „nem tudja megvédeni határait”, Horvátország pedig „regisztráció nélkül ezresével hordja be a bevándorlókat Magyarországra” – olvasható a közleményben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…