2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Lévai Zoltán harmadik a TWC Clio Cup-ban

Az idén indult TWC az TourenWagen Cup nagy sikerrel zárult a csehországi Brno pályán. A TWC négy márkakupát foglal magába, melyre akkora volt az érdeklődés, hogy az idény felétől két csoportra kellett bontani a sorozatot.

A lassabbak kerültek a B csoportba, a Chevrolet Cruze Cup és a Renault Twingo Cup. A nagyobbak, azaz az A csoport pedig a Clio Cup volt, ahol a régebbi III-as és az újabb IV-es Clio-k versenyeztek. Idén hat fordulót rendeztek, minden helyszínen két versennyel.

Lévai Zoltán az Apex Racing színeiben indult, egy új IV-es Renault Clio Cup-al, és nem vallott szégyent a nemzetközi mezőnyben. Az év elején, hazai pályának számító Hungaroringen győzelmet szerzett, sőt vezette a bajnokságot is. Az évad folyamán azonban többször volt peches, a második hétvégén nagy balesetet is szenvedett, de volt műszaki hibája is, sőt egy futamgyőzelmet is elvettek tőle.

Az utolsó fordulóra minimális matematikai esélye volt a második helyre, de bevallottan azért utazott Brno-ba, hogy a bajnoki harmadik helyét megtartsa.

Az első és második időmérésen is a második helyet szerezte meg, a helyi élmenő Tomas Pekar mögött. A szombati versenyen a rajt nem sikerült tökéletesen, néhány pozíciót vesztett a magyar pilóta, de hamar visszaszerezte a második helyet, majd jelentős előnyt épített ki a leintésig.

A vasárnapi versenyen ennyi esélyt sem hagyott riválisainak. A futam elején próbálta tartani Pekar tempóját, ám mikor látta, nincs esélye előzési közelségbe kerülni, visszaállt saját tempójára, és újra nagy előnnyel lett második. Ugyan jelentősen közelített a bajnoki második helyhez, azt már nem tudta megszerezni, de a harmadik hellyel is elégedett lehet Lévai Zoltán.

A bajnokság végeredménye:
1. Tomas Pekar (CZ) 187 pont
2. Christjohannes Schreiber (SUI) 140 pont
3. Lévai Zoltán (HUN) 132 pont

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum