2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Gyorsabb, biztonságosabb a közlekedés Eger mellett

Gyorsabb, biztonságosabb a közlekedés Eger mellett

A műszaki átadás fázisába ért két Egerbe vezető mellékút felújítása, összesen 16 kilométer hosszon. A beavatkozásokra az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében, európai uniós társfinanszírozással kerülhetett sor, 696 millió forintos ráfordítással. Az európai színvonalú utak további sorsát a közútkezelő fokozott figyelemmel kíséri – ígéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója.


A ROP 2007–2008-as akciótervének keretén belül Magyarország hét statisztikai régiójában összesen 186 útszakasz felújítására nyílik lehetőség 2008–2009 folyamán. A beavatkozások 79 projekt keretében összesen 1100 kilométert érintenek, csaknem 50 milliárd forint értékben. A felújítások az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül, az úgynevezett területfejlesztés prioritás égisze alatt valósulnak meg.

Az Észak-Magyarországi régióban összesen tizenhat projekt keretében 320, Heves megyében öt projekt keretében közel 80 kilométernyi mellékút felújítására kerül most sor.

A most záruló projektben a 2505-ös út Eger és Felsőtárkány közötti szakaszát, valamint az Eger határától Egerszólátig vezető 24128-as jelű utat újította meg a közbeszerzéssel kiválasztott Magyar Aszfalt Kft. A két útszakasz együttes hossza mintegy 16 kilométer.  

„Az út a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt az életet jelenti településünk számára – fogalmazott Tuza Ferenc, Egerszólát első embere. – Eger felé ez az egy út létezik, ez jelenti a kapcsolatot a várossal. Az itt élők ezen az úton jutnak el iskolába a felső tagozattól felfelé, és munkába, kórházba is. 15 év várakozás után nagy öröm ez a szép és kényelmes út” – mondta a polgármester.

 
A felújítási projektben érintett útszakaszok:

 

Gyorsabb, biztonságosabb a közlekedés Eger mellett

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek