2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • EP-választás – Elemző: az unió működése elborzasztja az embereket

EP-választás – Elemző: az unió működése elborzasztja az embereket

 Az Európai Unió működése személytelen, bürokratikus, ez elborzasztja az állampolgárokat, ezzel is magyarázható a választási részvétel alacsony száma – mondta G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója a HírTV választási műsorában vasárnap este.  Szerinte a következő ciklusban a parlamentnek komoly kihívással kell megbirkóznia: közelebb kell hoznia magát az emberekhez. Hozzátette: az uniós döntéshozatalt káosz és zűrzavar jellemzi, a döntések tétje nehezen érthető és érzékelhető. Annyira bonyolult folyamatról van szó, hogy ez is távol viszi a tagállamokat Brüsszeltől.
    Juhász Attila, a Political Capital elemzője a műsorban ehhez kapcsolódva azt mondta, csak az elmúlt évek gazdasági válságával nem lehet magyarázni a részvételi adatokat, mivel az első, 1974-es választás óta minden választáson kevesebben vesznek részt a megelőző ciklushoz képest. Ezt az unióban is érzékelik, próbálnak is ez ellen tenni, de most nem sikerült.
    Közölte továbbá: a választáson megjelentek száma annak a közérzetnek a lecsapódása, hogy „Brüsszel túl messze van”, és ez nemcsak az unió politikája, hanem a kommunikációja miatt is kialakulhatott.
MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek