2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Beszélgetni kell a lisszaboni reformokról

Beszélgetni kell a lisszaboni reformokrólAz Európai Unió Lisszaboni stratégiájának jövőjét, a pénzügyi-gazdasági válság hatásainak fényében a stratégia megvalósításának lehetséges irányait és magyarországi vonatkozásait járja körül a Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! című interaktív, internet-televíziós vitafórum-sorozatának következő adása 2009. november 17-én, kedden délután 15 órától. A www.beszelgetnikell.hu internetes honlapon élőben, internet-televíziós techno­lógiával sugárzott vitafórumba nem csak a beszélgetést a helyszínen figyelemmel követők kapcsolódhatnak be, a honlapon keresztül, az élő adás közben az internetezőknek is lehető­ségük lesz kérdéseket feltenni. A honlapon már megtekinthető a sorozat eddigi két, az országstratégia fontosságáról és a foglalkoztatás kérdéseitől rendezett vitafórumának videó­anyaga is.

A vitafórum előadói Ágh Attila, a politikatudományok doktora; Halmai Péter közgazdász, az MTA doktora és Kovács István Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi, a magyar lisszaboni stratégiáért is felelős elnökhelyettese lesznek. A vitát Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára vezeti.

A november 17-i vitafórum többek között olyan kérdésekre keres választ, mint hogy helye­sek és aktuálisak-e az EU Lisszaboni stratégiájának célkitűzései, és mennyire teljesíthetők; hogy mi a tartalmuk a nemzeti reformprogramoknak és ki ellenőrzi azok végrehajtását; hogy mennyiben írta felül a pénzügyi-gazdasági világválság a Lisszaboni stratégia egészét; és hogy a jelenlegi világgazdasági feltételek között lehet-e továbbra is fontos, stratégiai szempont a fenntarthatóság.

A Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! címmel 2009 októberében indította útjára tízrészes interaktív, internet-televíziós közpolitikai vitafórum-sorozatát a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati támogatásával. A www.beszelgetnikell.hu hon­lapon élőben sugárzott, interaktív vitafórumok olyan fontos témákat dolgoznak fel, mint a foglalkoztatás és a foglalkoztathatóság növelésének lehetséges irányai, a hazai közlekedési rendszerek fenntarthatósága, az energiafüggőség kérdésköre vagy éppen a szociális piac­gaz­daság jövője és határai. E fórumokon alkalmanként három előadó (szakpolitikusok, gazda­ságkutatók, társadalomtudósok) osztja majd meg gondolatait, véleményét az érdeklődőkkel. A teremben helyet foglaló közönség és az előadást a számítógépükön figyelemmel követők egyaránt hozzászólhatnak az elhangzottakhoz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek