2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Veres Pál polgármester felfüggesztette a képviselői alapok felhasználását

A kormány által bejelentett elvonások, a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos pluszfeladatok, és az ehhez szükséges eszközök beszerzése, illetve egyes városi cégek leállása miatt több milliárd forintos bevételkieséssel kell számolnia Miskolcnak az idei évben. Mindezek mellett a jelenlegi helyzetben Miskolc MJV Önkormányzata továbbra is elsődleges feladatának tekinti a járvánnyal szembeni védekezést, a megelőzést, az itt élők védelmét, amire már eddig is több tízmillió forintot fordított a városvezetés. Ehhez azonban Miskolc MJV Önkormányzatának költségvetéséből finanszírozott valamennyi költségvetési szervtől, nonprofit gazdasági társaságtól és a Polgármesteri Hivatal valamennyi főosztályától racionális, költségtakarékos gondolkodásra és együttműködésre van szükség.

A koronavírus okozta veszélyhelyzet mindenki részéről felelősségteljes gondolkodást és cselekvést vár el. Ennek értelmében Veres Pá Miskolc MJV polgármestere felfüggesztette az Önkormányzat költségvetésében jóváhagyott választókerületi feladatokkal kapcsolatos előirányzatok felhasználását. A polgármester ezirányú kezdeményezését a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselői is támogatták.

A felfüggesztés értelmében sem a képviselői körzetenként korábban jóváhagyott 12 millió forintos választókerületi fejlesztési alap, sem a képviselő körzetenkénti 2,5 millió forintos működési alap nem használható fel. Az önkormányzat költségvetéséből kizárólag a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által kezelt választókörzetenkénti 2 millió forintos előirányzat áll a képviselők rendelkezésére.

Veres Pál Miskolc MJV polgármesterének alapvető célja, hogy a takarékos gazdálkodás mellett a város működőképességének, a zavartalan gazdálkodásnak a biztosítása, melyek érdekében a városvezető már számos intézkedést meghozott. Továbbra is működtetni kell az idősellátást, a bölcsődei és óvodai ügyeletet és étkeztetést, biztosítani kell a szemétszállítást, a közterületek takarítását, és minden más olyan városüzemeltetési feladatot, amelyről a veszélyhelyzet előtt is gondoskodott a város.

Összességében a város több milliárd forintos bevételkieséssel kénytelen számolni az idén, ami azt jelenti, hogy minden újabb kiadást szigorúan meg kell fontolni, és továbbra is a városüzemeltetési és szociális alapfeladatok ellátását kell elsődlegesnek tekinteni, amellett, hogy a jelenlegi helyzetben a járványügyi védekezést minden más elé kényszerül helyezni az önkormányzat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…