2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Hazaküldött beteg újraélesztésre szorul, majd kómába esik

A kormány ágykiürítési intézkedése nyomán kórházból kiparancsolt 90 éves asszony esetéről számolt be hozzátartozója a Magyar Szociális Fórumnak. Az MSZF kedden közzétette a levelet:

A feleségem édesanyja 90 év feletti idős asszony, sajnos legyengült mind fizikailag, mind szellemileg. Ezért minden igyekezetünk végén a Szent Imre Kórház kezelésébe került hónapokkal ezelőtt. Látogatható volt, támogatásunkra szorult, korlátozottan erre volt is lehetőség. Az ellátásért a családnak fizetnie is kellett!

Amikor a kormány a „kiürítést” elrendelte, felszólítottak bennünket, hogy a magát ellátni képtelen asszonyt szállítsuk el, nincs kegyelem.  Mivel már korábban is próbáltunk „idős otthoni” ellátást szervezni számára, kiderült, hogy Magyarországon ez lehetetlen. (Nem ajánlom, hogy belekerüljön ebbe a helyzetbe senki sem.) Azonnal felgyorsultak az események, mit lehetne tenni?!

A kórház, mint egy utolsó lehetőséget egy Pest környéki lehetőséget ajánlott nekünk. Állítólag itt még van egy, azaz egyetlen hely. Felhívták a figyelmünket arra is, hogy ez még többe fog majd a családnak kerülni!  Nem volt más, el kellett fogadnunk a „kitűnőnek” ígérkező lehetőséget.

Hivatalosan, mentőautó szállította át az intézetbe. Az ismert vírus-helyzet miatt az intézet szinte légmentesen le van zárva, ezért csak fertőtleníthető „anyagokat” tudtunk a kapuban leadni. Annyit tudhattunk, hogy „megvan”.

Most viszont bekövetkezett az, amire nem számíthattunk. Az intézményben kómába esett. Újraélesztésre szorult. Innen az intézményből mentőautó szállította el, vissza a Szent Imre Kórházba, a sürgősségi részlegre.

A Kórház naphosszat elérhetetlen. Csak annyit sikerült megtudnunk, hogy „még nem tért magához”.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…