2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Rotary 10 MFt-os támogatása a koronavírus elleni küzdelemhez

A Rotary 10 MFt-os támogatása a koronavírus elleni küzdelemhez

A barátságon alapuló önzetlen szolgálat– így lehetne jellemezni a világ csaknem minden országában jelenlévő Rotary klubok tevékenységét. Hazánkban 53 Rotary klub működik egyesületi formában.   

   A rotáció alapján minden évben megválasztásra kerül a klubok élére új elnök, az országos szervezet élére pedig új kormányzó. A 2019-2020 évi kormányzó, Kézdi László felhívására a klubok adományainak köszönhetően 10 M Ft-al támogatják a koronavírus elleni küzdelmet. (6 M Ft-al az Uzsoki Utcai Kórház, 4 MFt-al pedig a Szent László Kórház életmentő készülékeinek a beszerzéseit segítették). A COVID-19 világjárvány megjelenésével a Rotary Magyarország gyors segítsége nagyban hozzájárul a megfertőződött hazai betegek sikeres gyógykezeléséhez.

A Rotary International legnagyobb humanitárius tevékenysége a polio (járványos gyermekbénulás) felszámolása, melyet a Melinda & Bill Gates Alapítvánnyal karöltve végeznek.

Magyarországon jelenleg két nagy project zajlik a Rotary klubok szervezésében, az egyik a Gift of Life program, ahol szívrendellenességgel veleszületett gyermekek műtétjét finanszírozzák, akik a beavatkozás nélkül nem élnék meg a tinédzserkort. Eddig több mint 100 gyermeknek ajándékoztak így életet a hazai Rotarysok. A másik nagy program pedig a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását segítő KIP (Komplex Instrukciós Program) tanulási/tanítási project, jelenleg négy Általános iskolában 55 tanár felkészítését támogatja a Rotary. Az új módszer már több hazai iskolában került bevezetésre, ahol átütő sikereket értek el a gyermekek továbbtanulási mutatóiban.

Az országos programokon túlmenően a Rotary klubok a lakóhelyükön lévő kórházakat, intézményeket és a rászorulókat támogatják a járvány idején több millió forint értékben, áthelyezve erre a hangsúlyt a klubok ezévre tervezett humanitárius segítségnyújtásában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek