2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Fekvőbeteg-kapacitásának felét a koronavírusos betegek ellátására csoportosítja át a Megyei Kórház

Fekvőbeteg-kapacitásának felét a koronavírusos betegek ellátására csoportosítja át a Megyei Kórház

A járványügyi veszélyhelyzet, illetve a tömeges megbetegedésekre történő felkészülés érdekében, az erre vonatkozó miniszteri rendeletnek megfelelően fekvőbeteg kapacitásának 50 százalékát szabaddá tette a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a koronavírus fertőzöttek elláthatóságának érdekében – erről honlapján számolt be az intézmény.

 

A Mezőkövesdi Tagkórház – tekintettel arra, hogy kizárólag előjegyzés alapján üzemelve látta el rehabilitációs feladatait – már korábban is szüneteltette működését.

 

A Szent Ferenc Tagkórház tüdőgyógyászati részlegének betegeit a központi telephely Fül-Orr-Gégészeti Osztályán helyezték el, a Kardiológiai Rehabilitációs Osztály feladatkörét az Angiológia vette át, míg a Reumatológiáról és a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályról a betegeket az Ortopédiai fekvőbeteg osztályon helyezték el.

 

A Szikszó Tagkórház Krónikus és Ápolási Osztályairól az ápoltakat a központi telephely Ápolási Osztályára szállították át, ellátásuk ott folytatódik.

 

A fekvőbeteg-ellátás átstrukturálása után a megyében megközelítőleg 2700 ágy, a megyei kórházban pedig megközelítőleg 1600 ágy áll a járványügyi védekezés szolgálatában – Borsod-Abaúj-Zemplén megye mintegy 650 ezer lakosa számára.

 

A járóbeteg-rendelések a korábban közzétett rendnek megfelelően változatlanul, valamennyi telephelyen elérhetők.

 

A kórház továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy a rendeléseket változatlanul csak sürgős, életveszélyes, vagy maradandó egészségkárosodás veszélyével járó állapotokban vegyék igénybe, és senki ne induljon el kórházi ellátás céljából a háziorvosával történő előzetes konzultáció nélkül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek