2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Újabb fejezetéhez érkezett a védelemipari fejlesztés Borsodban

A védelemipari fejlesztési lehetőségekről, az alkatrészgyártásban való részvételről tartottak ma zártkörű egyeztetést a Miskolci Egyetemen helyi vállalkozók, az egyetem, az Innovációs és Technológiai Minisztérium valamint a Területi Innovációs Platform képviselői. A megbeszélést Csöbör Katalin, a térség Fideszes országgyűlési képviselője hívta össze azzal a céllal, hogy felmérje, melyek azok a helyi vállalkozások, amelyek gépparkja, eszközállománya és munkavállalóinak szaktudása alkalmas arra, hogy részt vegyenek a fejlesztésekben.

A Magyar Kormány még 2016-ban nyilvánította stratégiai ágazattá a védelemipart az Irinyi Terv elfogadásával. Azóta több jelentős védelemipari beruházás is elindul az országban. Januárban Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője megállapodott Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, hogy a fejlesztésekből Miskolc, Borsod megye is részesül.

– Azon túl, hogy a megállapodás tényét bejelentettük, szakértőink kidolgozták azokat a kapcsolódási pontokat, ahol a piac, a magyar védelemipar, a külföldi védelemipari cégek, a Miskolci Egyetem tudásbázisa és a borsodi ipari kapacitások, valamint a szolgáltató cégek egymásra találhatnak – mondta Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő. –  A mai találkozónak éppen az volt a célja, hogy ezeken a kapcsolódási pontokon valóban egymásra találjanak a szereplők, hogy minél előbb be tudjon kapcsolódni Miskolc, Borsod megye is a védelemipari beruházásokba, fejlesztésekbe. A mostani megbeszélés természetesen nem azt jelenti, hogy más vállalkozások számára bezárultak az ajtók. Tovább keresem azokat a helyi cégeket, akiket még be tudnánk vonni a programba, hogy még több itt élőnek tudjunk munkát biztosítani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek