2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Hármas ikrek születtek Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati osztályán (Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76) hármas ikrek születtek, a terhesség 34. hetében.

Az édesanya – terhessége 21. hetétől – Terhespathológiai Osztályunkon feküdt, azaz 13 hétig volt vendégünk. Két fiú és egy lány született meg császármetszéssel, jó állapotban – Gergő 1990, Anna 1980 és Balázs 1890 grammal.

A szülés időpontja 2021.04.21-én történt, azaz mára már egyhetesek a hármas ikrek. Átmenetileg a Koraszülött Osztályra kerültek, majd néhány nap múlva leköltözhettek édesanyjukhoz, az egyik gyermekágyas szobánkba.

A hármas ikrek császármetszésére kellő számú és képzettségű szakemberrel kell készülnünk. Érdekesség, hogy a műtét során a magzatok megszületésének pillanataiban a műtőben 19 személy tartózkodott, beleszámítva az édesanyát és három újszülöttjét.

Az újszülöttek ellátásában az édesanya és családja is bőségesen kiveszi már most a részét, az édesapa tartósan bent tartózkodhat, folyamatosan segítve újszülött gyermekeinek az ellátását.

A tervek szerint a család a jövő héten térhet haza – mezőkeresztesi – otthonába.

3asIKREK_2020apr.mp4

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …