2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Testvértelepülési programok a Bethlen Gábor Alap támogatásával

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Kárpátalját megcélzó pályázatával egymillió forintot nyert el a határon túli kapcsolatokat, együttműködést támogató Bethlen Gábor Alaptól. A nyilvánosságra hozott döntés alapján megyénk másfél tucat településének különböző programjait is támogatja az alap.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Kárpátaljai Megyei Tanács a „Testvér-települési programok és együttműködések” című pályázati felhívás keretében együttműködve – a két térség közötti évtizedes kapcsolatra alapozva, annak támogatása céljából –, a 2018-as évben két program megvalósítását, illetve támogatását kívánja megvalósítani. Az egyik program aBorsod-Abaúj-Zemplén megyenapjához (június 16.) kapcsolódóan kulturális örökség ápolása, kulturális, ifjúsági és hagyományőrző tevékenységek megvalósítása, a másik pedig ősszel a Beregfest 2018-as programjához kapcsolódóan kulturális örökség ápolása, kulturális, ifjúsági és hagyományőrző tevékenységek megvalósítása. A középpontban a tapasztalatcserére, a tudás és a legjobb gyakorlatok átadása lesz. Az elnyert támogatás összege egymillió forint.

A  megyei önkormányzat fontosnak tartja a kárpátaljai kapcsolatokat. Szirmabesenyő és Huszt együttműködési megállapodását az elnökök jelenlétében decemberben a Megyeházán írták alá

Az alap által közzétett adatok szerint megyénkből támogatást nyert: Kissikátor, Bodrogkeresztúr, Sajóörös, Tomor, Sátoraljaújhely, Putnok, Edelény, Felsődobsza, Sajósenye, Sajópálfalva, Alsószuha, Szerencs, Bükkszentkereszt, Arnót, Kázsmárk, Bódvaszilas, Hernádnémeti, Gibárt, Dédestapolcsány, Hidvégardó, Litke, Gagybátor és Hernádszentandrás. Gratulálunk valamennyi nyertesnek!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…