2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Tegyünk együtt bolygónk jövőjéért!

Tegyünk együtt bolygónk jövőjéért!

Tisztelt Miskolciak!

Áder János, köztársasági elnök, és számos más, köztiszteletben álló személy csatlakozott ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy felhívjuk a figyelmet a klímavédelemre a párizsi klímacsúcs előtt. A 21. század legfontosabb kérdésévé vált a környezetszennyezés drámai hatásainak megszüntetése és megelőzése.

Az emberiség az ipari forradalom óta egyre növekvő mértékben szennyezi a környezetét. Az elmúlt 50 évben megsokszorozódott az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása. Vízválasztóhoz érkeztünk. Klímánk védelme a 21. század legfontosabb kérdésévé lépett elő.

A globális felmelegedés megfékezéséhez történelmi jelentőségű nemzetközi egyezmény megalkotására lesz szükség decemberben, a párizsi klímacsúcson. Csaknem 200 ország vezetői gyűlnek majd össze a francia fővárosban azért, hogy az ENSZ égisze alatt zajló klímatárgyalások keretében egy 2021-től érvényes szabályrendszert fogadjanak el a világ összes országa – így a Kiotói egyezményt alá nem író, legnagyobb légszennyező USA, Kína és India számára is!

A leendő párizsi megállapodás célja, hogy az ipari forradalomkor mért szinthez képest 2 Celsius fok alatt tartsa a légkör felmelegedésének mértékét. A tudóstársadalom szerint ugyanis ez az a mérték, amivel a felmelegedés hatásai még kezelhetők.
A kritikus szint felett gleccserek, tengerparti városok és szigetek tűnnének el, felgyorsulna növények és állatok kihalása, szélsőséges éghajlati viszonyok alakulnának ki, és súlyos járványok pusztítanának ott is, ahol ilyen egészségügyi kockázatokkal eddig nem kellett számolni.
A párizsi klíma-megállapodás az utolsó esély arra, hogy ezt a katasztrófát megelőzzük.
Ha az idén nem sikerül egy egész világra kiterjedő egyezményt tető alá hozni, akkor az egyre inkább felgyorsuló globális felmelegedés visszafordíthatatlanná válik.

Ezért hazánk és a megyei jogú városok önkormányzatai vállalták, hogy az év végén megrendezendő párizsi klímacsúcs konferencia előtt 2 millió magyar állampolgár aláírásával járulunk hozzá a mozgalom által kitűzött egymilliárdos támogatói számhoz.

Polgármesterként és magánemberként is fontosnak tartom, hogy csatlakozzam ehhez felhíváshoz, és ugyanerre szeretném kérni Önöket!
Csak annyit kell tenniük, hogy nevükkel, e-mail címükkel, irányítószámmal regisztrálják magukat a www.elobolygonk.hu címen.

Kérem, szánjanak néhány percet a regisztrációs lap kitöltésére, aláírásukkal támogassák a párizsi klímacsúcs sikerességét!

Köszönettel:

Kriza Ákos
polgármester

Tegyünk együtt egy fontos és nemes célért!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp