2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A DK reakciója a Fidesz közleményére – a Fidesz hazudik a mai EP-határozatról

A Fidesz szerint „csúsztatásokkal és ténybeli tévedésekkel teli határozatot fogadott el Magyarország ellen az Európai Parlament kommunista, liberális, szocialista és zöld többsége.” A Fidesz állításának minden egyes eleme hazugság.
1. A kommunista, liberális, szocialista és zöld frakciók létszámának összeadása után világos, hogy ezeknek a frakcióknak nincs többségük az EP-ben. A határozatra 115-tel több igen szavazat érkezett, mint ellenszavazat, ez pedig csak úgy lehetséges, ha az Európai Néppárt jelentős része is támogatta a döntést.
2. A Fidesz saját pártcsaládja, az Európai Néppárt szintén a magyar kormány politikáját elítélő véleményt terjesztett az EP elé. Javaslatuk szerint a nemzeti konzultáció „tartalma és nyelvezete felettébb félrevezető, elfogult és kiegyensúlyozatlan”, a halálbüntetés pedig „ellentétes az Unió alapvető értékeivel és jogával, ezért a kérdés az Unióban lezártnak minősül”. Látható. hogy a magyar kormány politikáját a jobboldali képviselők is vállalhatatlannak tartják.
3. A fideszes állítással szemben az elfogadott határozat azt is rögzíti, hogy az nem egy adott tagállam ellen irányul, hanem két konkrét ügyben (halálbüntetés és idegengyűlölő konzultáció) ítéli el a magyar kormány politikáját.
Ahogy a Fidesz hazudik a bevándorlásról itthon, úgy hazudnak a fideszes EP-képviselők az európai parlamenti szavazásról Strasbourgban.

Molnár Csaba
Niedermüller Péter
EP-képviselők (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…