2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Közös nyilatkozatban fordultak az észak-magyarországi települések a Kormányhoz

Az Ózd-Salgótarján régió nyolc polgármestere közösen, aláírásukkal támogatták  a 23-as és 25-ös számú főutak négysávossá való átépítéséről szóló nyilatkozatot. A nyilatkozattal a Kormány felé fordultak, így hívva fel a figyelmet a probléma megoldásának fontosságára, amennyiben pedig már ide irányult a figyelmük biztatni szeretnék őket a megoldásra és mielőbbi elkezdésére. A térség leszakadását azonnal meg kell állítani, és egy négysávos gyorsforgalmi út jelentősen javítja a települések befektetői pozícióját. A megközelítés minden tárgyalás során kérdés, hiszen aki termelő munkahelyet szeretne a városba telepíteni, érthető módon fontosnak tartja a könnyű, gyors és biztonságos elérhetőséget, mely biztosítja a szállítmányozás gazdaságosságát.

Az eseményen több más polgármester elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni, ők előzetesen írásban jelezték, hogy egy későbbi időpontban kívánják megtenni ezt a fontos lépést.

Jelenlétével támogatta célkitűzésünket Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője is, aki megígérte a résztvevőknek, hogy az Országházban is hallatni fogja a régió hangját és kiáll az ott élőkért.

A Magyar Polgármesterek Közösségének nevében: Janiczak Dávid, Ózd polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek