2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Te is „Vigyázz Magadra!” – bűnmegelőzési vándorkiállítás megyei nyitánya

Az elmúlt héten Tiszaújvárosban és Mezőcsáton több mint hatszázan tekintették meg a Rendőrség-történeti Múzeum által összeállított, „Vigyázz Magadra!” című bűnmegelőzési vándorkiállítást.

A kiállítás anyaga a megyében idén először a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területére látogatott el, majd „debütálását” követően a diákok ezen a héten Encsen tekinthették meg. A tárlat anyaga május közepéig heti váltással sorrendben, Kazincbarcikán, valamint Ózdon lesz még fellelhető Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében.

A tizenkilenc tablóból álló kiállítást a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei elsősorban a 12-18 éves korosztály figyelmébe ajánlják, viszont rengeteg praktikus információt nyújt a felnőttek, köztük pedagógusok, illetve szülők részére is.

A színes, illusztrációkkal tarkított paravánok, figyelemfelhívó mondataikkal a látogatók elé tárják az áldozattá, illetve elkövetővé válás elkerülésének módjait, emellett a káros szenvedélyek hatásait, következményeit is leírják.

 

Információs háttér:

A Rendőrség-történeti Múzeum „Vigyázz Magadra!” című bűnmegelőzési vándorkiállítása a rendőrség ifjúságvédelmi tevékenységére, az adott korcsoportot fenyegető kockázatokra fókuszál, részben a sértetti, részben az elkövetői oldal felől elemezve azokat.

A tárlat – első ízben – 2010. április 19-én, a tiszaújvárosi Derkovits Gyula Művelődési Központban kezdte meg körútját, melyet három napon keresztül tekinthetett meg a népes diáksereg. A majdani közkedveltséget igazolta az is, hogy már a megnyitón két középiskolai osztály vett részt.

A kiállítás következő állomására, – a mezőcsáti Kiss József Közösségi Házba – április 22-én érkezett, amelyet a hét második felében látogathattak az érdeklődők.

A kiállítást megelőzően a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság meghívókat küldött az illetékességi területen található általános- és középiskolák vezetőinek, mellyel igyekeztek minél szélesebb körben – a visszajelzések alapján sikeresen – népszerűsíteni a fiatal korosztály számára igencsak tanulságos ún. bűnmegelőzési paravánsorozatot.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek