2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Szépül, épül a barcikai belváros

Sikeres közterület-fejlesztési és közösségépítő akciót rendeztek pénteken a megújuló belvárosban.
A rendezvény helyszíne a Völgypark felső szakasza volt, ahol verőfényes napsütésben több mint 100 városlakó szépítette együtt környezetét.

A város életében mérföldkőnek számító beruházás átfogó célja a városközpont infrastrukturális és társadalmi megújítása és egyebek mellett a városközpontban élők közösségi aktivitásának növelése.
Ez utóbbira tökéletes volt a pénteki akció, hiszen ismerősök, lakótársak, szomszédok és egymással eddig még köszönő viszonyban sem lévő belvárosi lakók ültették együtt a virágokat, cserjéket, fákat. Árvácska, díszkáposzta, nyári orgona, rózsalonc, berkenye, kőris, platán és borboja is került a barcikaiak egyik közkedvelt völgyparki pihenőhelyére.
S miközben szorgoskodtak a kezek, az együtt kertészkedők kedélyesen beszélgettek, majd a szervezőktől kapott egyenpólóban finom gulyást is ehettek.
A közterületi programmal párhuzamosan városismereti kiállítást is láthattak az érdeklődők, a kellemes zene, időjárás és hangulat igazán alkalmas volt az egykori jó lakóközösségi kapcsolatok megújítására.
Folytatás szerdán 13 órától a Jószerencsét út gimnázium előtti szakaszán.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek