2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Megkezdődött az Önkéntesek Hete Kazincbarcikán

Egy héten át ünneplik az önkénteseket Kazincbarcikán.
A rendezvénysorozat hétfőn ünnepélyes megnyitóval és hagyományosan az önkéntes városszépítők díjátadó ünnepségével vette kezdetét.
Az eseményen Klimon István alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kihangsúlyozta az önkéntes munka értékét, a barcikai önkéntesek országosan is egyedülálló áldozatvállalását, munkáját; továbbá azt a tevékenységet, melyet a városban élők érdekében, önzetlen módon, ellenszolgáltatás nélkül végeznek.

2001 óta, töretlenül

A helyi civileket összefogó Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma (KEF) Magyarországon az elsők között, 2001-ben csatlakozott az Önkéntesek Nemzetközi Éve rendezvénysorozat országos eseményeihez.
Azóta minden év őszén megrendezik saját programjukat, mely idén ezúttal öt napon át egyszerre ünnep és tiszteletadás, ugyanakkor komoly munka is.
– Az Önkéntesek Hete során megpróbáljuk felhívni az állampolgárok figyelmét arra az emberi, társadalmi és nem utolsósorban gazdasági szempontból is nagyon fontos tevékenységre, melyet az önkéntesek végeznek világszerte – mondta a rendezvény kapcsán a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának elnöke, Dienes Mária.
– Az első Önkéntesek Hete programja 14 szervezet összefogásával és 200 fő részvételével valósult meg. Most közel 20 civil szervezet kapcsolódott be a programba, 8 szervezőként, a többiek pedig aktív résztvevőként segítik a munkánkat.
Minden napra jut legalább egy olyan esemény, ami az önkéntesek által végzett tevékenységek társadalmi jelentőségére hívja fel a figyelmet.
A rendezvénysorozattal célunk a szolidaritás, a tolerancia eszméjének és az önkéntes munka értékének, társadalmi hasznosságának kifejezése, továbbá az emberek figyelmének ráirányítása a civil szervezetek és az önkéntesek munkájára – foglalta össze a program lényegét Dienes Mária.
Az idei rendezvények egyik különlegessége az Ifjúsági Közösségi Szolgálat (IKSZ) rendszerének bevezetése, melynek apropóján már az első rendezvényen is 10 középiskolás diák végzett önkéntes munkát. Talán belőlük lesznek a jövő lelkes városszépítői, karitatív vezetői, vagy egészségnevelői…

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek