2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
Szakmai tapasztalatcsere Aschaffenburgban

Szakmai tapasztalatcsere Aschaffenburgban

Szakmai tapasztalatcsere AschaffenburgbanNovember első hetében a Miskolc Holding Zrt., az AVE Miskolc Kft., a MIVÍZ Kft és az MVK Zrt. vezetői vettek részt az aschaffenburgi városüzemeltető társaság (Aschaffenburger Versorgungs- GmbH) által szervezett szemináriumon, amelynek fő témája az energiapiac aktuális helyzetének áttekintése volt.

Az aschaffenburgi cégvezetők részletes tájékoztatást adtak a megújuló energiaforrások terén jelenleg zajló projektjeikről: bükkfapelletből gyártanak tüzelésre alkalmas briketteket, biomassza erőművet építenek és a város közelében jelentős cég található, amely napelemekkel kapcsolatban végez jelentős fejlesztő és gyártó tevékenységet. Az aschaffenburgi szakemberek nagy lehetőséget látnak az energia és földgáz kereskedelemben, így Miskolc városa számára is javasolja, hogy éljenek az ezen a téren megnyíló lehetőségekkel.

A rendezvényen bemutatásra kerültek a miskolci fejlesztési projektek is, ami alapján több lehetséges együttműködési terület is megállapításra került.

A szeminárium végén összegzésképpen az aschaffenburgi városüzemeltető társaság vezetői megállapították, hogy bár a Miskolc Holding még fiatal cégnek számít, máris sok olyan fejlesztési projekttel és jó gyakorlattal rendelkezik, amelyekből ők is szívesen tanulnak, így szorgalmazzák a további szakmai tapasztalatcserét.

Aschaffenburg már 1996 óta testvérvárosa Miskolcnak. A két város között hagyományosan erős a kulturális kapcsolatok ápolása és az iskolák közötti csereprogramok szervezése, ezen túlmenően azonban a gazdasági téren folytatott együttműködés is folyamatosan erősödik. Mindkét város hasonló kihívásokkal néz szembe, így mindkét fél számára nagyon hasznosak az egymással megosztott tapasztalatok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…