2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Miskolc is jogosult a „Befektetőbarát Önkormányzat” minősítő jelző és logó használatára

Miskolc is jogosult a „Befektetőbarát Önkormányzat” minősítő jelző és logó használatára

Miskolc is jogosult a „Befektetőbarát Önkormányzat” minősítő jelző és logó használatáraKáli Sándor polgármester 2009. november 6-án vette át az ITD Hungary Zrt. oklevelét a Befektetőbarát Településekért Programban való sikeres részvételért, melynek célja az volt, hogy az önkormányzatok szakemberei testre szabott segítséget kapjanak ahhoz, hogyan fejleszthetik településüket versenyképes befektetési helyszínné.

A működőtőke hazánkba csábításához elengedhetetlenül szükséges a települések, önkormányzatok fogadókészsége, a szükséges infrastruktúra kialakítása valamint a sikeres tárgyalások lefolytatásához szükséges szakmai felkészültség biztosítása. Ennek érdekében a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséggel (ITD Hungary Zrt.) közösen 2008 novemberében indította el a Befektetőbarát Önkormányzatok Programját.

Az egy éven át tartó, beruházók fogadására felkészítő program sikeresen lezárult: 2009. november 6-án adták át a programban sikeresen résztvevő önkormányzatok részére az elismerő oklevelet és befektetők részére készített honlapot, amely a programban résztvevő 44 önkormányzat közül 36 önkormányzat legfontosabb befektetési információit tartalmazza egységes szerkezetben angol nyelven.

Az ITDH portálján belül kialakított honlap tartalmazza a befektetők számára kulcsfontosságú információkat, így az elhelyezkedésen, gazdasági tradíciókon, főbb cégeken és elérhető szolgáltatásaikon túl megtalálhatók az 50 km-es körzeten belüli munkaerő- és oktatási statisztikák, valamint az ajánlott befektetési helyszínek is.

A program több elemből állt: a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség szakemberei először versenyképességi szempontból értékelték a jelentkező településeket, majd két csoportra osztva elméleti és gyakorlati képzésen vettek részt az önkormányzatok által delegált szakemberek.

„Az ITD Hungary több évtizede tárgyal hazai és nemzetközi befektetőkkel. A tapasztalatok szerint az elsődleges döntési szempont természetesen mindig a befektető igényeinek megfelelő adottságok megléte. Hasonló fizikai lehetőségek mellett az emberi tényezők és a hozzáállás az, ami elbillentheti a mérleg nyelvét.” – mondta el Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter Budapesten az Országházban, ahol a képzés eredményeit ismertették.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek