2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Monok polgármestere adományt kér karácsonyra a monoki rászorultaknak

Monok polgármestere adományt kér karácsonyra a monoki rászorultaknak

Monok polgármestere adományt kér karácsonyra a monoki rászorultaknak„Monok község polgármestereként kéréssel fordulok Önhöz, és minden jó szándékú, segíteni tudó és akaró, a nélkülöző gyermekek, idősek és betegek sorsáért is elkötelezett emberekhez!

Közeledik a Karácsony, a szeretet, a békesség örömünnepe. Bár vannak különbségek az ünnepek átélésében, de meghatározó az általánosság, hogy Karácsonykor a lelki felemelkedés mellett megajándékozzák egymást az emberek. A hit és szeretet egész évben sajnos alig érezhető megnyilvánulásai a karácsonyi ünnepi napokban egyszeriben jótékony, segítő, és szerető magatartássá változnak. Mindenki igyekszik szeretteinek, barátainak, közeli embertársainak örömet szerezni, valamilyen ajándékot adni, szerető melegséggel kedveskedni. Ez a természetes emberi megnyilvánulás Karácsony ünnepén. Sajnos a mai válságos idők gyakorlata nem ennyire általános! Jelentősen nőtt a rászoruló családok, azon belül a gyermekek, az idősek, egyedülálló idősek, és betegek száma, akikről erőnket meghaladóan is gondoskodni kell! A gazdasági válság miatti állami megszorítások, a napi megélhetés jelentős drágulása minimálisra apasztotta, sok területen pedig lehetetlenné tette az önkormányzati segítségnyújtást.!

Viszont sem én, sem pedig községünkért felelősséget vállalt képviselő társaim nem nézhetjük tétlenül a segítséget váró, remélő gyermekek, idősek, elesettek végtelen szomorúságát, kilátástalanságát, nélkülözését, néma jajkiáltásukat! Az ünnep mítosza ezeknél az embereknél, gyermekeknél még jobban felerősíti az elhagyatottság, a szükségtelenség, a megalázottság vélt, vagy valós érzéseit, amelyet némán viselnek, de szemükből leírhatatlan fájdalom sugárzik. Keresik a választ a miértre.?! Mindent megpróbálunk ezek oldására! Mókás Mikulásnak beöltözve, krampuszokkal körülvéve magam juttatom el a gyermekekhez, idősekhez, a rászorultakhoz a felajánlott ajándékokat, adományokat. Azt a lelki felszabadulást, ragaszkodást, és hálás szeretetet, amit ezért adnak, leírni lehetetlen! Célunk az, hogy a szeretet melegét, az összetartás örömét, és a legnélkülözhetetlenebb szükségleti cikkeket az idei ünnepre is eljuttassuk minden rászorulóhoz! Mint már említettem ennek megvalósításához az idén forrással nem rendelkezünk! Saját és Kollégáim önzetlen anyagi segítsége nem elégséges a jelentős számú rászorult gondjainak enyhítésére!

Ezért fordulok ebben a formában Önhöz kérve segítségét!!

Adománya minden formájának, típusának nagyon fogunk örülni, legyen az tartós élelmiszer, ruhanemű, játék, könyv, édesség vagy akár pénz!” – írja Szepessy Zsolt polgármester levelében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…