2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF

Svájcba mentek a miskolci romák

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Magyarország Külügyminisztériuma Konzuli Osztálya hivatalos úton jelezte, hogy az elmúlt napokban 65 miskolci roma érkezett Svájcba azzal a céllal, hogy ott menedékjogot kérjen és letelepedjen – tájékoztatott közleményében csütörtökön a miskolci Városháza.
„A Konzuli osztály tájékoztatást adott arról, hogy információkkal rendelkezik további roma csoportok érkezéséről is.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az ügyben az alábbi tájékoztatást adja: A Svájcba kiutazó miskolci romák magyar és európai uniós polgárként a szabad mozgás és tartózkodás jogát gyakorolják, mely egyben alkotmányos alapjoguk is. Utazási szándékukat a magyar hatóságoknak, vagy Miskolc város önkormányzatának nem kell bejelenteniük. Abban az esetben, ha nem jelentik be tartós külföldön tartózkodásukat, az önkormányzatnak nincs előzetes információja az utazásukról. Esetleges menedékkérelmük elbírálása a svájci hatóságok hatáskörébe tartozik” – hangsúlyozza a miskolci Városháza közleménye.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…