2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Rudolf Schuster a Megyeházán

Rudolf Schuster, Szlovákia nyugalmazott köztársasági elnöke baráti látogatást tett péntek délelőtt Török Dezsőnél, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökénél.

„Több, mint egy óra hosszú, baráti beszélgetést folytattunk köztársasági elnök úrral. Áttekintettük a magyar-szlovák történelmi kapcsolatokat, majd a két ország napi politikai aktualitásait, valamint a jövőbeni gazdasági együttműködés területeiről egyeztettünk”- tájékoztatott  Török Dezső.

A megbeszélés keretében az európai gazdasági stratégiával kapcsolatban érintették a Via Carpatia együttműködést, amely fő célja a Baltikumtól a Balkánig futó – Kassa és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéken áthaladó – közlekedési folyosó megvalósítása. Az elnök urat egy régi munkatársa is elkísérte a látogatásra. Rudolf Schuster rendkívül agilis, aktív, nagyon jó kapcsolatokat ápol a korábbi köztársasági elnökökkel. Már kassai főpolgármesterként is fontosnak tartotta a határmenti együttműködést, kapcsolatépítést.

Fotónkon:/balról/Török Dezső, Rudolf Schuster, Máté László,

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…