2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Rudolf Schuster a Megyeházán

Rudolf Schuster, Szlovákia nyugalmazott köztársasági elnöke baráti látogatást tett péntek délelőtt Török Dezsőnél, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökénél.

“Több, mint egy óra hosszú, baráti beszélgetést folytattunk köztársasági elnök úrral. Áttekintettük a magyar-szlovák történelmi kapcsolatokat, majd a két ország napi politikai aktualitásait, valamint a jövőbeni gazdasági együttműködés területeiről egyeztettünk”- tájékoztatott  Török Dezső.

A megbeszélés keretében az európai gazdasági stratégiával kapcsolatban érintették a Via Carpatia együttműködést, amely fő célja a Baltikumtól a Balkánig futó – Kassa és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéken áthaladó – közlekedési folyosó megvalósítása. Az elnök urat egy régi munkatársa is elkísérte a látogatásra. Rudolf Schuster rendkívül agilis, aktív, nagyon jó kapcsolatokat ápol a korábbi köztársasági elnökökkel. Már kassai főpolgármesterként is fontosnak tartotta a határmenti együttműködést, kapcsolatépítést.

Fotónkon:/balról/Török Dezső, Rudolf Schuster, Máté László,

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum