2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

A megyei közgyűlés előtt: gazdaság és demográfia

Borsod-Abaúj-Zemplén 2015. évi gazdasági folyamatairól a NAV, a demográfiai helyzetről pedig a KSH tájékoztatójából kapott képet a megyei közgyűlés szerdai ülésén. Mind a két témával kapcsolatban számos képviselői észrevétel, vélemény hangzott el.

A határozatképesség megállapítását követően Török Dezső, a közgyűlés elnöke részletesen ismertette a legutóbbi ülés óta történteket, amelyről az önkormányzat honlapján (www.baz.hu) tájékozódhatnak. A napirend elfogadását követően elsőként a költségvetést módosította a testület, majd megalkották a testület széleskörű egyeztetésen alapuló jövő évi munkatervét.

Török Dezső beszámolt a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program végrehajtásáról, melyet a testület a kérdéseket és hozzászólásokat követően elfogadott.

„Meglehetősen nyitott a megye gazdasága, ezért sérülékeny is” – magyarázta a 2008-as világgazdasági válság Borsod-Abaúj-Zemplént sújtó hatásait Weilandics Miklós, a NAV megyei igazgatója. 2007-hez, mint bázishoz viszonyítva mutatta be az elmúlt évek változásait. Kiemelte, hogy 2012-13-ban lényegesebb fejlődés indult, tavaly pedig már reálértékben is növekedést figyelhettek meg. Ebben jelentős szerepe volt néhány vegyipari, gépipari nagyvállalat teljesítményének. Az előterjesztéssel kapcsolatban több képviselő is hozzászólt. Valamennyien elismerősen szóltak az elemzés színvonaláról, a számokat eltérően magyarázták.

Ezt követően a megye demográfiai helyzetéről készült KSH tájékoztató került a közgyűlés elé. A népességfogyatkozással, a kapcsolódó szociális, oktatási problémákkal több képviselő is részletesen foglalkozott. A testület elfogadta a tájékoztatót.  Lipták Attila dandártábornok a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság 2016-os tevékenységéről tartott beszámolót. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltsége és az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság is tájékoztatta a közgyűlést.

Zárt ülés keretében két fejlesztéssel kapcsolatos előterjesztést tárgyaltak meg a képviselők. Az egyebek keretében pedig a Tokaj-Hegyaljai világörökséggel kapcsolatban hangzott el javaslat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum