2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rezsicsökkentés: a MIHŐ-nél rendben

Mindent rendben talált a fogyasztóvédelmi felügyelőség a Miskolci Hőszolgáltató Kft.-nél. A vizsgálat a rezsicsökkentés számlában való megjelenítésére vonatkozott. A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége augusztus 13-án ment ki a Miskolci Hőszolgáltató Kft. telephelyére, ahol helyszíni hatósági ellenőrzést végzett. A rezsicsökkentésről szóló törvény hatálybalépését követően kibocsátott számlák egy-egy példányát, valamint a mellé megküldött tájékoztatók tartalmát vizsgálta a hatóság.

A felügyelőség a vizsgálat során megállapította, hogy a szolgáltató eleget tett a rezsicsökkentés végrehajtásáról szóló törvényben foglalt tájékoztatási kötelezettségének.

Nyíri László, a MIHŐ Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: ez esetben is rendkívül fontos volt, hogy azok a miskolciak, akik a távhőszolgáltatást veszik igénybe pontos, mindenre kiterjedő tájékoztatást kapjanak. Így a távhő árának tíz százalékos csökkentésénél is kifejezetten figyeltünk a pontos és közérthető tájékoztatásra, jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve. A jogszabályi előírások betartását a hatóság vizsgálata is megerősítette, ami azért is nagyon fontos, mert több mint 30 ezer miskolci lakásban vagyunk jelen szolgáltatásunkkal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek