2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A „Nefelejcs-akció” a fizető utasokat védi

„Nefelejcs” el jegyet venni címmel ismét akciót indított az MVK Zrt. Többek között annak érdekében, hogy felhívja az utasok figyelmét arra, érvényes jeggyel és bérlettel lehet igénybe venni a közösségi közlekedést, ezzel csökkentse a bliccelők számlát, növelje a jegy- és bérletvásárlási hajlandóságot.

A „Nefelejcs-akció” épp ezért elsősorban nem a büntetésre helyezte a hangsúlyt, hiszen azoknak, akik nem rendelkeztek érvényes jeggyel vagy bérlettel, és ez az ellenőrzéskor kiderült, azoknak felkínálták a helyszínen a jegyvásárlás lehetőségét, ezzel is felhívva a figyelmet az utazás egyik fontos feltételére.
Ezzel a „Nefelejcs-akció” a fizető utasokat védi, amelyre nagy hangsúlyt helyez az MVK Zrt. Ezzel van összhangban az MVK Zrt. azon törekvése is, hogy minél több közvetlen visszajelzést kapjon az utasoktól, ezért a társaságtól a vezetők is részt vettek ebben az akcióban. Ez az ellenőrzés a vezető beosztású munkatársak bevonásával olyan kapcsolatot teremtett az utazókkal, amelyek más módon nem pótolhatók: a vezetők a mellett, hogy betekintést kaptak a jegyellenőrök munkájába, saját maguk is közvetlen tapasztalatokra tettek szert. Ez is része annak, ahogy az MVK az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektetve, több területen és többféle módszerrel is igyekszik megismerni a közösségi közlekedésben részt vevők véleményét, elvárásait.

Az ellenőrzéssel kapcsolatos általános tapasztalat az volt, hogy ahol az ellenőrzés zajlott, ott az utasok legnagyobb része jogszerűen vette igénybe a társaság szolgáltatását és egyetértettek a kiemelt jegyellenőrzési akcióval, valamint azzal az elvvel, hogy a fizető utasok védelme érdekében minél hatékonyabb módszerekkel hívják fel a figyelmet arra: az érvényes jegy vagy bérlet az utazás feltétele.

Egy kis statisztika az ellenőrzésről:
– 2 napon keresztül 8 villamos megállóban zajlott „Nefelejcs akció”, a Villanyrendőrtől a Károly utcáig.
– Az MVK Zrt. vezetői is ellenőrizték a felszálló utasokat, segítették a jegyellenőrök munkáját.
– A teljes akció időtartama alatt majd 14 ezer ember utazási okmánya került ellenőrzésre.
– 29 esetben váltottak menetjegyet az ellenőrzés hatására.

Az MVK Zrt. hasonló ellenőrzési akciókat kíván lebonyolítani a közeljövőben is.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek