2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Rendkívüli ülés Szerencsen

Szerencs Város Képviselő-testülete rendkívüli testületi ülést tartott november 30-án. A polgármesteri hivatal nagy tanácskozó termében megrendezett testületi ülés első napirendi pontjaként javaslatot hallgattak meg a városatyák a Szerencs Térségi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Kft. (SZHK) átszervezése ügyében. Oly módon kívánják ezt megtenni, hogy összevonnák a Zempléni Hulladékkezelési Közszolgáltató (ZHK) Kft.-vel, ezzel előnyösebb feltételeket teremtve a hulladékkezelési önkormányzati társulás pályázatainak végrehajtásában.

Ezt követően tájékoztató keretében értesültek a képviselők a Városi Kulturális Központ és Könyvtár áthelyezéséről, amely ideiglenesen a Rákóczi út 87. szám alatt lévő ÉMÁSZ épületben működik tovább. A Norvég Alap támogatásával megvalósuló korszerűsítési munkálatok miatt szükséges az áthelyezés: mivel a fűtési rendszert is érintik a munkálatok, s ennek következtében három hétig fűtés nélkül marad az intézmény. A munkálatok várhatóan március végéig fognak tartani.

A harmadik napirendi pont tárgyalása során határozott a testület a Városi Kincstár megszüntetéséről, ezzel is segítve a város hatékony működését. A városi intézmények gazdagsági tevékenységét az önkormányzat látja majd el a jelenlegi kincstári alkalmazottak többségének továbbfoglalkoztatásával.

Döntöttek a testületi tagok a Szerencsi Hírek átszervezéséről is; a lap felelős kiadója a Városüzemeltető Non-profit Kft. lesz. Egyidejűleg visszavonták a főszerkesztői megbízást 2010. december 31-ei hatállyal.

Ezt követően került sor a képviselő-testület 2010. munkatervének módosításáról szóló javaslatot elfogadására, így a soron következő rendes ülés időpontja 2010. december 16-ról december 15-re került át.

Zárt ülés keretében hozzájárultak a képviselők dr. Gadóczi Bertalan jegyző korengedményes nyugdíjaztatásához 2010. december 30-tól.

Utolsó napirendi pontként határoztak a jegyzői pályázat kiírásáról, amelynek benyújtási határideje 2010. december 15. Eredményes pályáztatás esetén az új jegyző a munkát 2010. december 31-től kezdheti meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…